Hozzávalók
- 100 g bacon
- 2 csomag élesztős leveles tészta
- 125 g krémsajt
- 40 g sült hagyma
- 100 g trappista sajt
A tetejére
- 1 db tojás
- 1 ek sült hagyma
Hozzávalók
- 100 g bacon
- 2 csomag élesztős leveles tészta
- 125 g krémsajt
- 40 g sült hagyma
- 100 g trappista sajt
A tetejére
- 1 db tojás
- 1 ek sült hagyma
A bacont kockákra vágjuk, és zsírjára sütjük egy serpenyőben. Az egyik tésztát kihajtogatjuk, megkenjük a krémsajttal, megszórjuk a baconnel és a sült hagymával, majd ráreszeljük a sajtot is. A másik tésztalappal befedjük, kicsit összenyomkodjuk, majd 18-20 db csíkot vágunk belőle. Mindegyiket megcsavarjuk párszor, és egy sütőpapíros tepsire rakjuk őket, egymástól legalább 1 ujjnyi távolságra.
A tojást lazán felverjük, lekenjük vele a csavart stanglik tetejét, majd megszórjuk a sült hagymával, és 190 fokra előmelegített sütőbe toljuk, amíg aranybarna színt kapnak (15-16 perc).
- Előkészítési idő: 15 perc
- Sütési idő: 15-16 perc
- Összesen: 30-31 perc
Ha tetszett a sült hagymás-baconos-sajtos csavart stangli receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!