Hirdetés
Karácsonyi menü

Brazil bundás kenyér felturbózva

Hozzávalók

4 - 6
főre
+
1 db 400 g-os kalács
vaj
1 ek cukor
1 tk fahéj
125 g friss áfonya

A bundázáshoz

3 db tojás
500 ml tej
1 tk vaníliakivonat

A krémhez

250 g mascarpone
1 ek porcukor
1 tk vaníliakivonat
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Brazil bundás kenyér felturbózva

A brazil bundás kenyér egy vajon sült kalács, amit az egyik kedvenc mascarponekrémemmel és friss áfonyával tálaltam, így a legjobb!
Kipróbáltam, jóóó lett!
3
Hirdetés

Hozzávalók

4 - 6
főre
+
1 db 400 g-os kalács
vaj
1 ek cukor
1 tk fahéj
125 g friss áfonya

A bundázáshoz

3 db tojás
500 ml tej
1 tk vaníliakivonat

A krémhez

250 g mascarpone
1 ek porcukor
1 tk vaníliakivonat
Bevásárlólistához adom

A kalácsokból 2-3 cm vastag szeleteket vágunk. A serpenyőben egy kis kocka vajat melegítünk. A bundázáshoz a hozzávalókat összekeverjük, és kb. 5-6 másodpercre beleforgatjuk a kalácsszeleteket. A felolvasztott vajban lassan, oldalanként 2-3 percig pirítjuk a kalácsokat. Ha egy adag megsült, mindig rakjunk egy kevés vajat a serpenyőbe.

Papírtörlőre szedjük őket.  

A cukrot elkeverjük a fahéjjal, és megszórjuk vele a kalácsok mindkét oldalát. 

A krémhez a mascarponét kihabosítjuk a cukorral és a vaníliával. A megsült kalácsszeleteket a krémmel és friss áfonyával tálaljuk.

Ha tetszett a brazil bundás kenyér receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások