Hozzávalók
- 1 fej brokkoli (600 g/fej)
- só
- 2 tk szódabikarbóna
- 3 db tojásfehérje
- 4 db tojás
- 300 ml habtejszín
- 80 g finomliszt
- 80 g konzerv kukorica
- 4 szál újhagyma
- 1 csokor petrezselyem
- bors
- 2 tk dijoni mustár
- 150 g füstölt sajt
- 2 ek vaj
Brokkolifelfújt
Hozzávalók
- 1 fej brokkoli (600 g/fej)
- só
- 2 tk szódabikarbóna
- 3 db tojásfehérje
- 4 db tojás
- 300 ml habtejszín
- 80 g finomliszt
- 80 g konzerv kukorica
- 4 szál újhagyma
- 1 csokor petrezselyem
- bors
- 2 tk dijoni mustár
- 150 g füstölt sajt
- 2 ek vaj
A brokkolifelfújt elkészítéséhez a brokkolit kisebb rózsákra szedjük és sós, szódabikarbónás vízben 2-3 perc alatt előfőzzük. Leszűrjük, és felhasználásig félrerakjuk.
A tojásfehérjéket robotgép segítségével kihabosítjuk egy csipet sóval. Egy másik keverőtálban felverjük az egész tojásokat, hozzáadjuk a tejszínt és a lisztet, és csomómentesre keverjük. Ezután mehet bele a leszűrt kukorica, a felkarikázott újhagyma (aminek a zöld részéből egy keveset félrerakunk a tálaláshoz) és a felaprított petrezselyem, alaposan sózzuk és borsozzuk, hozzáadjunk dijoni mustárt, majd belereszelünk 120 gramm füstölt sajtot, és újból alaposan elkeverjük. Ezután egy spatula segítségével beleforgatjuk a felvert tojásfehérjehabot.
Kibéleljük egy tortaforma alját sütőpapírral, a szélét pedig kikenjük vajjal. A tojásos keveréket a formába öntjük, és beledobáljuk az előfőzött brokkolit. A maradék sajtot ráreszeljük a tetejére, és 180 fokra előmelegített sütőben 45-50 percig sütjük.
Tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült-e, majd hagyjuk kicsit hűlni tálalás előtt. Végül megszórjuk a félretett újhagymazölddel.
- Elkészítési idő: 20 perc
- Sütési idő: 45-50 perc
Ha tetszett a brokkolifelfújt receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!