Hozzávalók
- 750 g burgonya
- 250 g káposzta
- só, bors
- 2 tk fűszerkömény
- 2 tk fokhagymapor
- 1 ek friss aprított petrezselyem
- 1 ek friss aprított zsálya
- 1 marék tökmag
- olaj a sütéshez
- 3 - 4 db tojás
- 100 ml tökmagolaj
Hozzávalók
- 750 g burgonya
- 250 g káposzta
- só, bors
- 2 tk fűszerkömény
- 2 tk fokhagymapor
- 1 ek friss aprított petrezselyem
- 1 ek friss aprított zsálya
- 1 marék tökmag
- olaj a sütéshez
- 3 - 4 db tojás
- 100 ml tökmagolaj
A burgonyát meghámozzuk, lereszeljük, besózzuk, 10 percig állni hagyjuk, majd kinyomkodjuk a levét, és papírtörlővel leitatjuk. A káposztát vékony, 1-2 cm-es darabokra vágjuk, és a burgonyához tesszük. Megszórjuk a borssal, fűszerköménnyel, fokhagymaporral, petrezselyemmel, zsályával, ízlés szerint sózzuk, ha még szükséges, és jól összekeverjük.
A tökmagot száraz serpenyőbe közepes hőfokon, folyamatos keverés mellett ropogósra pirítjuk, majd félretesszük. A rösztimix mindkét oldalát egy tapadásmentes serpenyőben, 1-2 mm-nyi olajon, közepes hőmérsékleten megsütjük, amíg szép ropogós barna nem lesz. Ha szükséges, közben pótoljuk az olajat, majd kiszedjük és egy papírtörlőn leitatjuk a rösztit. A tojásokat egy tapadásmentes serpenyőben, közepes-alacsony lángon megsütjük az olajon. A rösztire teszünk a pirult tökmagból és a tojásból, és meglocsoljuk tökmagolajjal.
Ha tetszett a bubble and squeak röszti tökmaggal és tükörtojással receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!