Hirdetés
Irány a Balaton

Nézzetek szét a legmenőbb nyári receptjeink között, csekkoljátok a kedvenc balatoni gasztrohelyeinket, és készüljetek a nyaralásra a tippjeink segítségével!

Irány a Balaton

Croissant-felfújt áfonyával turbózva

Hozzávalók

1
db 20x20 cm átmérőjű tepsihez
+
7 db natúr vajas croissant
5 ek tejföl
300 ml tejszín
200 ml tej
2 db tojás
7 ek porcukor
1 csipet őrölt kardamom
1 csipet őrölt vanília
150 g fagyasztott áfonya
50 g vaj + egy kevés a tepsi kikenéséhez
porcukor a díszítéshez
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Croissant-felfújt áfonyával turbózva

Ha egy felfújttal indítod a napot, akkor azt tedd ezzel az áfonyással. Vagy ha már reggeliztél, akkor a délutáni kávé mellé is tökéletes édesség. ;)
Kipróbáltam, jóóó lett!
Hirdetés

Hozzávalók

1
db 20x20 cm átmérőjű tepsihez
+
7 db natúr vajas croissant
5 ek tejföl
300 ml tejszín
200 ml tej
2 db tojás
7 ek porcukor
1 csipet őrölt kardamom
1 csipet őrölt vanília
150 g fagyasztott áfonya
50 g vaj + egy kevés a tepsi kikenéséhez
porcukor a díszítéshez
Bevásárlólistához adom

A megmaradt croissant-okat kb. 5 cm vastag darabokra vágjuk és egy kivajazott tepsibe fektetjük őket.  A tejfölt, tejszínt, tojást, tejet, porcukrot, fűszereket egy habverő segítségével alaposan, egyneművé keverjük és a tepsibe öntjük.

Megszórjuk az áfonyával és 200 fokra  előmelegített sütőben 20 percig sütjük. Ha letelt az idő, kihúzzuk és rádobáljuk az apró kockákra vágott vajat és visszarakjuk további 5 percre a sütőbe. Porcukorral megszórva tálaljuk.

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások