Hirdetés

Hozzávalók

2
személyre
4 szelet fehér – de nem toast – kenyér
2 ek dijoni mustár
50 g vaj
150 g reszelt sajt ( gruyere vagy trappista )
4-6 szelet serrano sonka

A besamelhez

30 g vaj
1 ek liszt
200 ml tej
- 1 tk mustár
1 csipet szerecsendió
só, bors

A tálaláshoz

2 tojás
Hirdetés

Croque madame, a világ legelegánsabb szendvicse

Párizsi kávéházak zsenije alkotta ezt a szuper szendvicset több mint egy évszázada, de még ma is igazán frissnek hat ez az örök klasszikus. Egész napra feltölt energiával, és ráadásul brutálisan finom!
Hirdetés

Hozzávalók

2
személyre
4 szelet fehér – de nem toast – kenyér
2 ek dijoni mustár
50 g vaj
150 g reszelt sajt ( gruyere vagy trappista )
4-6 szelet serrano sonka

A besamelhez

30 g vaj
1 ek liszt
200 ml tej
- 1 tk mustár
1 csipet szerecsendió
só, bors

A tálaláshoz

2 tojás

A kenyerek egyik oldalát megkenjük mustárral. 2 szelet kenyérre bőven teszünk a sonkából, majd erre mehet gazdagon reszelt sajt. A másik 2 szeletet mustáros felével lefelé rájuk borítjuk. Forró serpenyőben olvasztott vajban a szendvicsek mindkét oldalát aranybarnára sütjük.

Besamelt készítünk: a vajat megolvasztjuk, majd folyamatosan keverve világosra pirítjuk benne a lisztet. Félretesszük és megvárjuk, míg teljesen kihűl. A tejet felforraljuk, sózzuk, borsozzuk és szerecsendiót reszelünk bele. A forró tejet ráöntjük a hideg vajas rántásra és habverővel folyamatosan keverjük, majd a gázra visszatéve felforraljuk. Ha besűrűsödött, kevés mustárral ízesítjük. 

A kész besamelt rákanalazzuk az elősütött szendvicsek tetejére, mehet rájuk még egy adag reszelt sajt és irány a 200 fokra előmelegített sütő felső-grill fokozaton. Kb. 15-20 perc és gyönyörű aranybarnák lesznek. Közben készítünk 2 tökéletes tükörtojást és a kész szendvicsek tetejére csúsztatjuk őket.
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások