Hozzávalók
- 4 szelet fehér – de nem toast – kenyér
- 2 ek dijoni mustár
- 50 g vaj
- 150 g reszelt sajt ( gruyere vagy trappista )
- 4 - 6 szelet serrano sonka
A besamelhez
- 30 g vaj
- 1 ek liszt
- 200 ml tej
- 1 tk mustár
- 1 csipet szerecsendió
- só, bors
A tálaláshoz
- 2 tojás
Hozzávalók
- 4 szelet fehér – de nem toast – kenyér
- 2 ek dijoni mustár
- 50 g vaj
- 150 g reszelt sajt ( gruyere vagy trappista )
- 4 - 6 szelet serrano sonka
A besamelhez
- 30 g vaj
- 1 ek liszt
- 200 ml tej
- 1 tk mustár
- 1 csipet szerecsendió
- só, bors
A tálaláshoz
- 2 tojás
A kenyerek egyik oldalát megkenjük mustárral. 2 szelet kenyérre bőven teszünk a sonkából, majd erre mehet gazdagon reszelt sajt. A másik 2 szeletet mustáros felével lefelé rájuk borítjuk. Forró serpenyőben olvasztott vajban a szendvicsek mindkét oldalát aranybarnára sütjük.
Besamelt készítünk: a vajat megolvasztjuk, majd folyamatosan keverve világosra pirítjuk benne a lisztet. Félretesszük és megvárjuk, míg teljesen kihűl. A tejet felforraljuk, sózzuk, borsozzuk és szerecsendiót reszelünk bele. A forró tejet ráöntjük a hideg vajas rántásra és habverővel folyamatosan keverjük, majd a gázra visszatéve felforraljuk. Ha besűrűsödött, kevés mustárral ízesítjük.