Hozzávalók
- 20 dkg aszalt gyümölcs (cseresznye vagy meggy, füge, sárgabarack)
- 20 dkg olajos mag (dió, mandula, kesudió)
- 1 kis marék kókuszchips
- 5 - 6 szem datolya
- 15 dkg zabpehely
- 15 dkg méz
Hozzávalók
- 20 dkg aszalt gyümölcs (cseresznye vagy meggy, füge, sárgabarack)
- 20 dkg olajos mag (dió, mandula, kesudió)
- 1 kis marék kókuszchips
- 5 - 6 szem datolya
- 15 dkg zabpehely
- 15 dkg méz
Az aszalt gyümölcsöket egy tálba rakjuk és felöntjük őket forró vízzel, hogy kissé megpuhuljanak.
Az olajos magokat és a kókuszchipset egy forró, száraz serpenyőbe szórjuk és rázogatva, ügyelve arra, nehogy megégjenek, megpirítjuk őket.
Az aszalt gyümölcsöket leszűrjük és egy aprítógépben durvára zúzzuk őket. A datolyát kimagozva az aszalt gyümölcsökhöz adjuk, majd újra zúzunk rajta egyet. A keveréket egy tálba rakjuk.
A serpenyőt ismét felhevítjük és beleszórjuk a zabpelyhet, és mikor pirulni kezd, hozzáadjuk a mézet, jól átforgatjuk és a gyümölcsös-magvas keverékhez adjuk. Összekeverjük a masszát és egy 18×24 cm méretű, sütőpapíros tepsibe simítjuk. 150 fokos sütőbe toljuk 10 percre. Megvárjuk amíg kihűl, majd szeletelve, csomagolva bárhová magunkkal vihetjük.