Hirdetés

Hozzávalók

10 - 12
szelet
+
20 dkg aszalt gyümölcs (cseresznye vagy meggy, füge, sárgabarack)
20 dkg olajos mag (dió, mandula, kesudió)
1 kis marék kókuszchips
5 - 6 szem datolya
15 dkg zabpehely
15 dkg méz
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:

Hirdetés

Durván felpörget, de nem illegális: Zé energiaszelete

A téli hidegben is szükségünk van az energiára, legyen szó akár sportolásról, akár azon reggelek elindításához, ahol a kávé már nem elég ahhoz, hogy nyitva tartsuk a szemünket. Az egyik legszuperebb módja az energiabevitelnek, ha saját kezűleg dobunk össze müzliszeletet, amibe nyomathatunk kedvünk szerinti aszalt gyümölcsöket, és magvakat! Most megmutatjuk a mi kedvencünket, amit a végtelenségig variálhattok!
Kipróbáltam, jóóó lett!
13
Hibát találtam
Hirdetés

Hozzávalók

10 - 12
szelet
+
20 dkg aszalt gyümölcs (cseresznye vagy meggy, füge, sárgabarack)
20 dkg olajos mag (dió, mandula, kesudió)
1 kis marék kókuszchips
5 - 6 szem datolya
15 dkg zabpehely
15 dkg méz
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:


Az aszalt gyümölcsöket egy tálba rakjuk és felöntjük őket forró vízzel, hogy kissé megpuhuljanak. Az olajos magokat és a kókuszchipset egy forró, száraz serpenyőbe szórjuk és rázogatva, ügyelve arra, nehogy megégjenek, megpirítjuk őket. Az aszalt gyümölcsöket leszűrjük és egy aprítógépben durvára zúzzuk őket. A datolyát kimagozva, és a magokat az aszalt gyümölcsökhoz adjuk, majd újra zúzunk rajta egyet. A keveréket egy tálba rakjuk.

A serpenyőt ismét felhevítjük és beleszórjuk a zabpelyhet, és mikor pirulni kezd, hozzáadjuk a mézet, jól átforgatjuk és a gyümölcsös-magvas keverékhez adjuk. Összekeverjük a masszát és egy 18×24 cm méretű, sütőpapíros tepsibe simítjuk. 150 fokos sütőbe toljuk 10 percre. Megvárjuk amíg kihűl, majd szeletelve, csomagolva bárhová magunkkal vihetjük.

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások