Hozzávalók
- 1 közepes sütőtök (1,5 kg)
A gofrihoz
- 200 g tönkölyliszt
- 1 ek szódabikarbóna
- 1 csipet só
- 3 db tojás
- 200 ml tej vagy akár kókusztej
- 50 g méz
- 100 ml kókuszolaj
A krémhez
- 100 g mascarpone szobahőmérsékleten
- 1 ek méz
- 1 tk fahéj
A tetejére
- 50 g törökmogyoró
- 50 g étcsokoládé
Hozzávalók
- 1 közepes sütőtök (1,5 kg)
A gofrihoz
- 200 g tönkölyliszt
- 1 ek szódabikarbóna
- 1 csipet só
- 3 db tojás
- 200 ml tej vagy akár kókusztej
- 50 g méz
- 100 ml kókuszolaj
A krémhez
- 100 g mascarpone szobahőmérsékleten
- 1 ek méz
- 1 tk fahéj
A tetejére
- 50 g törökmogyoró
- 50 g étcsokoládé
A sütőtököt megmossuk, feldaraboljuk, sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, és 2 dl vizet öntünk alá a tepsibe. 180 fokra előmelegített sütőben 30 percig sütjük. Amíg a sütőtök sül, elkészítjük a tészta alapját és a krémet a gofri tetejére. A tésztához először összekeverjük a száraz hozzávalókat, majd hozzáadjuk a tojást, tejet, mézet, kókuszolajat és botmixerrel összedolgozzuk. A krémhez egy másik edényben összekeverjük a mascarponét, a mézet, a fahéjat. Ha megsült a sütőtök, kivesszük a sütőből és néhány percig hűlni hagyjuk. Levágjuk a héját, kiszedjük a magjait, a húsát hozzáadjuk a tésztához és a botmixerrel homogénre keverjük. Gofrisütőben kisütjük a gofrikat. Apróra vágjuk a mogyorót és a csokit. Egy serpenyőben 1-2 perc alatt megpirítjuk a mogyorót. A kész gofrikat megkenjük a fahéjas mascarponekrémmel, tetejüket megszórjuk a mogyoróval és a csokival.