Hirdetés
Irány a Balaton

Nézzetek szét a legmenőbb nyári receptjeink között, csekkoljátok a kedvenc balatoni gasztrohelyeinket, és készüljetek a nyaralásra a tippjeink segítségével!

Irány a Balaton

Frittata füstölt sonkával és medvehagymával

Hozzávalók

15 dkg főtt, füstölt sonka/csülök
2 ek étolaj
15 dkg paradicsom
8 db tojás
bors
2 ek frissen reszelt torma
1 marék medvehagyma apróra vágva
kevés cheddar sajt
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Frittata füstölt sonkával és medvehagymával

Világbajnok reggeli, ha már unjátok az omlettet és a rántottát: ez az olaszok tojáslepénye, a frittata. Bármilyen zöldséget ér belepakolni, de mi most egy limitált húsvéti kiadást mutatunk nektek tormával, füstölt sonkával és persze sok medvehagymával.
Kipróbáltam, jóóó lett!
1
Hirdetés

Hozzávalók

15 dkg főtt, füstölt sonka/csülök
2 ek étolaj
15 dkg paradicsom
8 db tojás
bors
2 ek frissen reszelt torma
1 marék medvehagyma apróra vágva
kevés cheddar sajt
Bevásárlólistához adom

A kockára vágott sonkát egy kevés olajjal egy serpenyőben megpirítjuk. Közben a koktélparadicsomot félbevágjuk és a csülökhöz adjuk. A tojásokat egy tálba ütjük, sózzuk, borsozzuk, ráreszeljük a tormát, hozzáadjuk a felaprított medvehagymát és rátépkedjük a sajtot.

Frittata

Az egészet egy villával lazán összekeverjük és a paradicsomos-sonkás keverékre öntjük, a tetejét pedig megszórjuk a megmaradt sajttal. Ha a tojás a serpenyő pereménél már kezd megszilárdulni, akkor mehet a 200 fokra előmelegített sütőbe, ahol kb. 10-12 perc alatt megsül.

img_9320.jpg

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások