Hirdetés
Hirdetés

Fullextrás habos-karamellás tejbegríz

Tejbegrízt egyszerűen mindig jól esik kanalazni, szóval ha reggelire még nem próbáltátok, akkor most épp itt az ideje! Főleg, hogy mi most eléggé felturbóztuk a hagyományos verziót, valamint kakaópor helyett is karamellszósszal tálaltuk. Ha szeretitek a az extra dolgokat, akkor próbáljátok ki Anna tejbegríz variációját!
Hirdetés

Hozzávalók:

  • 500 ml tej
  • 5 ek búzadara
  • csipet só
  • 3 ek cukor
  • 2 tojás
  • 100 g cukor
  • 50 g vaj
  • 50 ml tejszín

A tejet felrakjuk főni alacsony lángon, a búzadarával és egy csipet sóval. Folyamatosan kevergetjük, hogy csomómentes, lágy masszát kapjunk. Kettéválasztjuk a tojásokat, a fehérjét kemény habbá verjük, a sárgáját pedig habosra keverjük a cukorral. Belekeverjük a tejbegrízbe a tojásos-cukros keveréket, majd lekapcsoljuk a lángot. Végül óvatosan beleforgatjuk a tojásfehérjehabot.  A karamellszószhoz egy magasabb falú edényben, alacsony lángon karamellizáljuk a cukrot. Ha elolvadt, hozzádobjuk a kockára vágott hideg vajat, ettől lesz igazán krémes a szósz. Végül beleöntjük a tejszínt, és  addig keverjük, míg a visszadermedt cukordarabok újra elolvadnak. A habos tejbegríz tetejére csurgatjuk, és már ehetjük is!

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?