Hirdetés

Hozzávalók

1
adag
+

A tésztához

280 g liszt
1 ek sütőpor
2 ek cukor
1 tk őrölt fahéj
½ tk só
480 ml tej
1 tk vaníliaaroma
118 ml olaj
2 db tojás
sütőspray vagy kevés olaj a sütéshez

A sós változathoz adagonként

2 szelet bacon
2 tk juharszirup

Az édes változathoz adagonként

2 ek cukor
½ db banán
2 tk juharszirup
1 gombóc vaníliafagyi
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:

Hirdetés

Házi gofri édes és sós verzióban

A gofriban az a klassz, hogy igazán jól indul vele a reggel és egy semlegesebb ízű tésztát édes és sós változattá is alakíthattok, attól függően, hogy épp mihez van kedvetek. Mit szólnátok most egy karamellizált banános és egy bacon-ös változathoz?
Kipróbáltam, jóóó lett!
5
Hirdetés

Hozzávalók

1
adag
+

A tésztához

280 g liszt
1 ek sütőpor
2 ek cukor
1 tk őrölt fahéj
½ tk só
480 ml tej
1 tk vaníliaaroma
118 ml olaj
2 db tojás
sütőspray vagy kevés olaj a sütéshez

A sós változathoz adagonként

2 szelet bacon
2 tk juharszirup

Az édes változathoz adagonként

2 ek cukor
½ db banán
2 tk juharszirup
1 gombóc vaníliafagyi
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:


Hirdetés

A gofri hozzávalóit egy mély keverőtálban összedolgozzuk. Akkor az igazi, ha a tésztát bekeverjük egy nappal előtte.

A gofrisütőt közepesen erős hőmérsékleten előmelegítjük, ha van otthon, akkor letapadást gátló sütőspray-t használunk, ha nincs, mindig jól áttöröljük olajjal a formát. A tésztát a formákba öntjük, és 3-5 perc alatt aranybarnára sütjük úgy, hogy ropogjon a külseje. 

Sós változat:

A baconszeleteket 2 sütőpapír közé helyezzük, és 2 tepsi közé zárjuk. Mehet be a 180 fokos, előmelegített sütőbe 10-15 percre. A gofri tetejére helyezzük a sült bacont, majd ízlés szerint meglocsoljuk juharsziruppal.

Édes változat:

Egy serpenyőben, közepes hőfokon cukrot hevítünk, ha elkezdődött a karamellizálódás, rátesszük a félbevágott banánszeleteket. Megforgatjuk, majd kivesszük, és félretesszük őket. A gofrira pakoljuk a karamelles banánt, és meglocsoljuk juharsziruppal.

Tálalásnál mindig ügyeljünk arra, hogy a juharszirupot ne sajnáljuk egyik változatból se! 🙂 

Házi gofri édes és sós verzióban

Ha tetszett ez a recept, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?