Hirdetés

Hozzávalók

3 - 4
főre

A tésztához

2 db tojás
2 - 3 ek porcukor
240 g tejföl
370 ml tej
280 g liszt
1 tk szódabikarbóna
1 ½ tk sütőpor
40 ml olvasztott vaj

A feltéthez

baconszeletek
juharszirup
Hirdetés

Klasszikus amerikai palacsinta

Az egyik örök klasszikus reggelit, az amerikai palacsintát már biztosan ismeritek. Na de próbáltátok már sült baconnel és juharsziruppal mint az amcsi reggelizőhelyeken? Szerintünk isteni finom, még ha elsőre furcsa is elképzelnünk a mi klasszik lekváros vagy épp túrós palacsintánk után. Egy próbát mindenképp megér ;)
Hirdetés

Hozzávalók

3 - 4
főre

A tésztához

2 db tojás
2 - 3 ek porcukor
240 g tejföl
370 ml tej
280 g liszt
1 tk szódabikarbóna
1 ½ tk sütőpor
40 ml olvasztott vaj

A feltéthez

baconszeletek
juharszirup

A tésztához a tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét habbá verjük, a sárgáját pedig habosra keverjük a porcukorral. Mehet a tojássárgájához a tejföl, tej, liszt, szódabikarbóna, sütőpor, kicsit átkeverjük, majd beleforgatjuk a fehérjehabot és az olvasztott vajat. Kissé kiolajozott teflonserpenyőbe rakunk 1-1 nagy evőkanálnyi mennyiséget és pár perc alatt megsütjük mindkét oldalukat. A serpenyőben ropogósra sütjük a baconszeleteket, félúton megfordítjuk őket, hogy mindkét oldaluk szépen megsüljön. A palacsintákat a baconszeletekkel és juharsziruppal tálaljuk.

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások