A krumplis pacsa első lépéseként a krumplit megpucoljuk, kb. 3 cm-es darabokra vágjuk és sós vízben puhára főzzük, majd leszűrjük. Hagyjuk pár percig kigőzölögni, majd egy krumplinyomó segítségével áttörjük. Hozzáadjuk a lisztet, a zsírt, a tojást, a sütőport, sózzuk, majd az egészet összegyúrjuk. Ha van rá módunk, a tésztát lefedve hagyjuk fél órát pihenni.
Enyhén lisztezett felületen 0,5 cm vastagságúra nyújtjuk, majd tetszőleges formában és méretben felvágjuk a tésztát. Én 10 téglalapra vágtam. Mindegyik tésztadarab közepére vágunk egy zsebet. Olajat melegítünk egy serpenyőben 160-170 fokosra és oldalanként kb. 2 perc alatt kisütjük a pacsákat.
A krumplis pacsa lehet édes és sós is
A tejfölben elkeverjük a zúzott fokhagymát és a sót, a sajtot pedig lereszeljük, és tálalhatunk. Mindenki eldöntheti maga, hogy lekvárral és porcukorral vagy sajtos-tejfölösen szeretné enni ezt a szuper kis ételt.

- Elkészítési idő: 1 óra
- Pihentetési idő: 30 perc