Hirdetés

Pacsni

Hozzávalók

18
darabhoz
+
450 g liszt
1 mk só
3 ek porcukor
300 ml tej
30 g élesztő
80 g vaj
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:

Hirdetés

Pacsni

A pacsnit inkább vidéken, és ott is leginkább az idősebb generáció ismerheti. Egy nagyon finom péksütiről van szó, amit ma már nem igazán kapni az üzletekben. Habár inkább az édes péksütihez sorolhatjuk, mégis, akárcsak a molnárka, nagyon szuper szendvicsalapként is.
Kipróbáltam, jóóó lett!
3
Hirdetés

Hozzávalók

18
darabhoz
+
450 g liszt
1 mk só
3 ek porcukor
300 ml tej
30 g élesztő
80 g vaj
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:


Hirdetés

A lisztet, a sót és a cukrot egy nagy tálba mérjük. A tejet megmelegítjük, belemorzsoljuk az élesztőt, és pár percre félrerakjuk, hogy elkezdjen felfutni. Mikor már kissé habosodik, a lisztes keverékhez öntjük, és jól bedagasztjuk a tésztát. Letakarva, meleg helyen, kb. 50 percig kelesztjük, hogy legalább a duplájára nőjön a tészta.

Ezután kissé átgyúrjuk (átnyomkodjuk), majd 4 részre osztjuk. Mindegyiket kinyújtjuk, egymásra rakjuk őket, a rétegek közé pedig rakunk a szoba-hőmérsékletű vajból. Újra kinyújtjuk a tésztát, kb. 5 mm vastagra, majd 18 részre vágjuk, és letakarva, meleg helyen 45-50 percig kelesztjük őket. 

Ezután mindegyik tészta két végét meghúzzuk egy kicsit, vigyázva, hogy ne szakadjanak el, csak nyúljanak meg. Újabb 45-50 percig kelesztjük őket, majd lekenjük vízzel, és 210 fokra előmelegített, hőlégkeveréses sütőben 13-15 perc alatt készre sütjük a pacsnikat.

pacsni
Pacsni

Ha tetszett a pacsni receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon

Ezek is érdekelhetnek:

Sajtos-baconös kifli

Rongyos kifli

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?