Hirdetés

Mézeskalácsos palacsinta karamellöntettel

Hozzávalók

15
darabhoz
+

A tésztához

2 db tojás
80 g porcukor
240 g tejföl
350 ml tej
280 g liszt
1 tk szódabikarbóna
1 ½ tk sütőpor
1 tk őrölt fahéj
1 tk őrölt gyömbér
1 mk őrölt szegfűszeg
1 mk őrölt szegfűbors
1 db narancs reszelt héja
kevés vaj a sütéshez

A karamellöntethez

200 ml tejszín
150 g cukor
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Mézeskalácsos palacsinta karamellöntettel

Ki ne szeretné az amerikai palacsintát? Puha, légiesen könnyű kis korongok, amiket kevés vajjal vagy juharsziruppal szokás enni. És mi van, ha közeledik a hideg? Na, akkor kerül bele a tésztába a sok fűszer és cserélődik le a szirup egy príma karamellöntetre. ;) Próbáljátok ki, mert nagyon finom!
Kipróbáltam, jóóó lett!
4
Hirdetés

Hozzávalók

15
darabhoz
+

A tésztához

2 db tojás
80 g porcukor
240 g tejföl
350 ml tej
280 g liszt
1 tk szódabikarbóna
1 ½ tk sütőpor
1 tk őrölt fahéj
1 tk őrölt gyömbér
1 mk őrölt szegfűszeg
1 mk őrölt szegfűbors
1 db narancs reszelt héja
kevés vaj a sütéshez

A karamellöntethez

200 ml tejszín
150 g cukor
Bevásárlólistához adom

A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét habbá verjük, a sárgáját pedig kihabosítjuk a porcukorral. A sárgájához keverjük a tejfölt és a tejet. A lisztet elkeverjük a szódabikarbónával, a sütőporral, a fűszerekkel és a narancshéjjal, majd elkeverjük a tojássárgájás masszával és beleforgatjuk a fehérjehabot is. Teflonserpenyőben kevés vajat olvasztunk, és 2-3 evőkanálnyi adagokban megsütjük a palacsinták mindkét oldalát. 

Közben az öntethez való cukrot egy lábasban karamellizáljuk, majd felöntjük a tejszínnel, megvárjuk, amíg homogén karamellöntet lesz belőle, azaz felolvadnak a karamelldarabok, és ezzel tálaljuk a palacsintákat.

Mézeskalácsos palacsinta karamellöntettel

Ha tetszett a mézeskalácsos palacsinta receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások