Hirdetés

Szirupban párolt barack

Hozzávalók

2
személyre
+
50 g hántolt mandula
4 ek cukor
3 db narancs
1 ek vaníliakivonat
2 db nagyobb őszibarack vagy nektarin
1 ek vaj
1 csipet só
300 g görög joghurt
4 szelet finom kalács
1 ek vaj a kalács pirításához
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Szirupban párolt barack

Szuper, könnyű desszert, amely reggelinek is tökéletes, és szinte bármilyen gyümölccsel finom lesz. Ha szerencsétek van és találtok még barackot, akkor azzal, de almával vagy körtével is simán működik. A legjobb benne az, hogy a hozzávalók mind kaphatók bármely szupermarketben, és valójában nekünk pár perc munkával csak össze kell állítani az egészet, mégis mi aratjuk le a babérokat. Hát nem csodás?
Kipróbáltam, jóóó lett!
Hirdetés

Hozzávalók

2
személyre
+
50 g hántolt mandula
4 ek cukor
3 db narancs
1 ek vaníliakivonat
2 db nagyobb őszibarack vagy nektarin
1 ek vaj
1 csipet só
300 g görög joghurt
4 szelet finom kalács
1 ek vaj a kalács pirításához
Bevásárlólistához adom

Fotó: Fördős PetiA szeletelt mandulát száraz serpenyőben világosbarnára pirítjuk, kiszedjük, félretesszük. A barackokat félbevágjuk, kimagozzuk. A serpenyőbe szórjuk a cukrot és ráfacsarjuk a narancsok levét. Közepes lángon forraljuk, amíg a narancslé a felére sűrűsödik, a cukor pedig karamellizálódni kezd. Hozzáadjuk a vaníliakivonatot, és az így kapott szirupba tesszük a barackokat is − vágott oldalukkal lefelé. Kb. 2 percig rotyogtatjuk, amíg a barackok kicsit összeesnek. Ekkor megfordítjuk őket, és a serpenyőbe dobjuk a vajat, valamint egy egészen kevés sót. Éppen csak addig melegítjük tovább, amíg a vaj felolvad, és a szirup meglágyul. A kalácsokat megvajazzuk, és 180 fokos sütőben kicsit megpirítjuk. Kis tálkákba szedjük a joghurtot, rákanalazzuk a szirupos barackot, kanalazunk mellé bőven a szirupból is, megszórjuk a pirított mandulával, és a vajas-pirított kaláccsal tálaljuk.

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások