Hirdetés

Hozzávalók

4
főre
+

A teához

2 l víz
2 ek cukor
4 db feketetea-filter
1 db citrom

A bundás kenyérhez

4 db tojás
1 ek liszt
1 tk sütőpor
50 ml tejszín
toastkenyér
olaj a sütéshez

A dupla bundás kenyérhez

4 szelet toastkenyér
sajtkrém a kenéshez
200 g vörös cheddar
1 csokor snidling
4 db tojás
1 ek liszt
1 tk sütőpor
50 ml tejszín
olaj a sütéshez
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:

Hirdetés

Töltött bundáskenyér, ahogy Lajos készíti

Ezeken a hideg reggeleken kevés szívmelengetőbb dolgot tudunk elképzelni, mint egy csodás sajtos bundás kenyér gőzölgő, forró teával.
Kipróbáltam, jóóó lett!
Hirdetés

Hozzávalók

4
főre
+

A teához

2 l víz
2 ek cukor
4 db feketetea-filter
1 db citrom

A bundás kenyérhez

4 db tojás
1 ek liszt
1 tk sütőpor
50 ml tejszín
toastkenyér
olaj a sütéshez

A dupla bundás kenyérhez

4 szelet toastkenyér
sajtkrém a kenéshez
200 g vörös cheddar
1 csokor snidling
4 db tojás
1 ek liszt
1 tk sütőpor
50 ml tejszín
olaj a sütéshez
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:


Hirdetés

A töltött bundáskenyér elkészítését a teával kezdjük. Ehhez a vizet a cukorral elkeverjük, és felforraljuk. Belelógatjuk a teafiltereket, és forralva jól kiáztatjuk, majd kivesszük őket. A citrom levét kifacsarjuk, elkeverjük benne, majd gyenge lángon melegen tartjuk, amíg elkészül a reggelink.

A bundás kenyérhez a tojásokat egy tálba ütjük, beleszórjuk a lisztet, a sütőport, rálocsoljuk a tejszínt, megsózzuk, és alaposan összekeverjük, kicsit kihabosítjuk. A kenyérszeleteket ebbe a masszába mártjuk 5-10 másodpercre, kicsit megnyomjuk, hogy ne szívjon magába túl sok tojást, és 165-170 fokos, bő olajban aranybarnára sütjük, ha kell többször is megforgatjuk, majd törlőpapírra szedjük, hogy leitassuk róla a felesleges zsiradékot.

A dupla bundás kenyérhez a kenyereket megkenjük sajtkrémmel, a cheddart nagy lyukú reszelőn lereszeljük, a snidlinget felaprítjuk. A kenyerek sajtkrémes oldalát belenyomkodjuk a sajtba és a snidlingbe is, majd összefordítjuk, kicsit összenyomjuk a szendvicseket, és megmártjuk a fentebb leírt tojásos masszában.

170 fokos, forró olajba tesszük, majd mikor aranybarnára sült, újra megmártjuk a tojásos masszában, és a forró olajba visszarakva készre sütjük. Az aranybarna dupla bundás kenyereket törlőpapíron leszárítjuk, és még forrón, félbevágva, friss zöldségekkel és teával tálaljuk.

bundaskenyer-lajostol
Töltött bundáskenyér

Elkészítési idő: kb. 20 perc

Ha tetszett a töltött bundáskenyér receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?