Hirdetés
Karácsonyi menü

Túrós táska felfújt naranccsal és pisztáciával

Hozzávalók

4 - 6
személynek
+
500 ml tej
3 ek méz
1 rúd kisebb fahéj
1 db csillagánizs
2 szem szegfűbors
4 db nagyobb narancs
6 db túrós táska
3 db tojás
2 db tojássárgája
5 ek cukor
1 db vaníliarúd
2 ek hideg vaj
2 ek durvára vágott natúr pisztácia
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Túrós táska felfújt naranccsal és pisztáciával

Egy igazi ráérős reggeliről van szó, tehát tegyétek el ezt a receptet a kedvencek közé, és vegyétek elő szombaton! Vagy szóljatok a főnökötöknek, hogy nincs kedvetek dolgozni menni, és eszegessetek túrós táska felfújtat 11-ig!
Kipróbáltam, jóóó lett!
Hirdetés

Hozzávalók

4 - 6
személynek
+
500 ml tej
3 ek méz
1 rúd kisebb fahéj
1 db csillagánizs
2 szem szegfűbors
4 db nagyobb narancs
6 db túrós táska
3 db tojás
2 db tojássárgája
5 ek cukor
1 db vaníliarúd
2 ek hideg vaj
2 ek durvára vágott natúr pisztácia
Bevásárlólistához adom

Zseniális ez a kaja. Adott a túrós táska, ami már önmagában is egy finom dolog, de pár trükkel egy extrán szaftos, kívül mégis ropogós és nagyon finom cuccot tudtok varázsolni belőle!

Egy kis lábosban forrásig melegítjük a tejet a mézzel, a fahéjjal, csillagánizzsal és a szegfűszeggel, majd hagyjuk kihűlni. Eztuán leszűrjük, a fűszereket eldobjuk, a tejben pedig elkeverjük a tojásokat és a tojássárgáját.

img_9721.JPG

A narancsokat kifilézzük. A túrós táskákat 3-4 cm-es darabokra vágjuk. Egy hőálló tál aljára darabolunk egy kevés hideg vajat, beleszórjuk a túrós táska darabok felét. Rászórjuk a narancsgerezdeket, majd a maradék túrós táskát és a durvára vágott pirított pisztácia felét. A végén az egészet leöntjük a fűszeres tojásos tejjel. A tetejét megszórjuk a maradék pisztáciával.

190 fokra előmelegített sütőben, 20-25 perc alatt, szép aranyszínűre és ropogósra sül. Azonnal tálaljuk.

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások