Hirdetés

Vegán mindenmentes mini palacsinta, áfonyaszósszal

Hozzávalók

2
személyes

A palacsintához

150 g rizsliszt
100 g gluténmentes zabliszt
100 g keményítő
1 csipet só
200 ml növényi tej
90 g xillit (nyírfacukor)
1 tk vaníliakivonat
½ vaníliarúd kikapart magjai
5 ek kókuszolaj + egy kevés a sütéshez
1 - 2 ek pirított mandula

Az áfonyaszószhoz

250 g fagyasztott áfonya
1 db lime kifacsart leve és reszelt héja
100 g xillit
Hirdetés

Vegán mindenmentes mini palacsinta, áfonyaszósszal

Sajnos egyre több az ételallergiás ember, úgyhogy ezzel a recepttel szeretnék egy kicsit nekik segíteni: glutén-, cukor-, tojás- és laktózmentes mini palacsinták, egy izgi áfonyaszósszal. :D
Hirdetés

Hozzávalók

2
személyes

A palacsintához

150 g rizsliszt
100 g gluténmentes zabliszt
100 g keményítő
1 csipet só
200 ml növényi tej
90 g xillit (nyírfacukor)
1 tk vaníliakivonat
½ vaníliarúd kikapart magjai
5 ek kókuszolaj + egy kevés a sütéshez
1 - 2 ek pirított mandula

Az áfonyaszószhoz

250 g fagyasztott áfonya
1 db lime kifacsart leve és reszelt héja
100 g xillit

A liszteket, keményítőt, sót, xillitet egy keverőtálban elvegyítjük. Külön a tejet, olajat, vaníliát összekeverjük és a lisztes keverékhez adjuk. 15 percet hagyjuk állni, majd enyhén kiolajozott serpenyőbe kis halmokat teszünk és mindkét oldalukat megsütjük.

A szósz hozzávalóit egy gyorsforralóban összekeverjük, felforraljuk, majd lassú tűzön kb. 15 percig főzzük. Leturmixoljuk és egy szűrőn átszűrjük. A megsült palacsintákat ezzel a szósszal és pirított mandulával megszórva tálaljuk.

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások