Hirdetés

Wow! Ricottával töltött palacsinta narancsszirupban

Hozzávalók

Hozzávalók
4
főre

A palacsintához

260 ml tej
180 ml víz
150 g liszt
1 csipet só
1 tk cukor
2 db tojás

A töltelékhez:

2 ek mazsola
30 ml narancslikőr
350 g ricotta
2 ek porcukor
1 tk vaníliás cukor
1 narancs reszelt héja
1 narancs facsart leve

A sziruphoz:

2 ek vaj
1 nagyobb narancs kifacsart leve
4 ek cukor
1 tk vaníliás cukor
2 egész rúd fahéj
pár szem szegfűszeg
Hirdetés

Wow! Ricottával töltött palacsinta narancsszirupban

Ez a palacsinta recept tökéletes reggelire, de ugyanennyire szuper desszertötlet is. Lépjetek ki a komfortzónátokból és felejtsétek el a szokásos kakaós/lekváros/nutellás palacsinta kombinációkat, mert ha megkóstoljátok ezt a ricottás krémmel töltött, narancsszirupos változatot, soha többé nem akartok majd visszatérni az egyszerűbb ízekhez!
Hirdetés

Hozzávalók

Hozzávalók
4
főre

A palacsintához

260 ml tej
180 ml víz
150 g liszt
1 csipet só
1 tk cukor
2 db tojás

A töltelékhez:

2 ek mazsola
30 ml narancslikőr
350 g ricotta
2 ek porcukor
1 tk vaníliás cukor
1 narancs reszelt héja
1 narancs facsart leve

A sziruphoz:

2 ek vaj
1 nagyobb narancs kifacsart leve
4 ek cukor
1 tk vaníliás cukor
2 egész rúd fahéj
pár szem szegfűszeg

Fotó: Szilágyi Nóri

Kezdésként a narancslikőrbe szórjuk a mazsolát, hogy tudjanak ázni amíg készül a palacsinta. A tésztához a lisztet egy edénybe rakjuk és folyamatos keverés mellett elkezdjük hozzácsorgatni a tejet és a vizet, így könnyen csomómentesre tudjuk keverni. Hozzákeverjük a sót, cukrot és tojásokat és enyhén kiolajozott, teflon palacsintasütőben kisütjük a palacsintákat. A ricottát elkeverjük a porcukorral, vaníliás cukorral, a narancs levével és reszelt héjával és az előre beáztatott mazsolával (az a cél, hogy lágyabb tölteléket kapjunk), majd ezzel megkenjük a palacsintákat és félbe, majd negyedbe hajtjuk, hogy körcikkeket kapjunk.

Fotó: Szilágyi Nóri

Előveszünk egy serpenyőt, a sziruphoz a vajat megolvasztjuk, majd mehet bele a narancslé, a cukor, vaníliás cukor, fahéj, szegfűszeg és a narancslikőr amiben a mazsolák pihentek. Kicsit összeforraljuk a szirupot, belerakunk a serpenyőbe 4 megtöltött palacsintát, átlocsoljuk őket a sziruppal, újra hagyjuk felforrni, hogy a palacsinták is átmelegedjenek és magukba szívjanak kevés szirupot és még melegen tálaljuk. A serpenyőben levő maradék szirupba rakjuk a másik 4 palacsintát és újra forralunk egyet rajta.

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások