Hirdetés
Irány a Balaton

Nézzetek szét a legmenőbb nyári receptjeink között, csekkoljátok a kedvenc balatoni gasztrohelyeinket, és készüljetek a nyaralásra a tippjeink segítségével!

Irány a Balaton

3-féle currypaszta

Hozzávalók

2
adag curryhez (fajtánként)
+

Korma

2 tk köménymag
1 tk koriandermag
2 gerezd fokhagyma
4 - 5 cm friss gyömbér
1 - 2 db zöld csili
1 csokor friss koriander
1 tk Cayenne-bors
1 tk garam masala
2 ek olaj
1 ek paradicsompüré
1 ek kókuszchips
1 ek őrölt mandula
1 mk só

Rogan josh

2 tk köménymag
1 tk fekete bors
1 tk koriandermag
2 ek olaj
1 db piros kápia paprika
2 gerezd fokhagyma lereszelve
4 - 5 cm-es friss gyömbér lereszelve
1 ek pirospaprika
1 tk füstölt paprika
2 tk garam masala
1 mk kurkuma
1 tk sűrített paradicsom
1 db piros csili
1 csokor friss koriander felaprítva
1 mk só

Vindaloo

4 db szegfűszeg
2 tk édesköménymag
1 tk görögszénamag
2 tk koriandermag
2 gerezd fokhagyma
1 - 2 db szárított csili
4 - 5 cm-es friss gyömbér
1 csokor friss koriander
1 ek olaj
1 tk kurkuma
½ ek paradicsompüré
1 - 2 db piros csili
1 tk feketebors
1 mk só
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

3-féle currypaszta

Mindig tartjuk azt az álláspontot, hogy a házi dolgok is legalább olyan menők, mint a boltiak, ez a currypasztáknál sincs másként: 3-félét mutatok nektek, amit tényleg 10 perc összedobni, és így tudtok egy kicsit villogni a vendégek előtt. :D
Kipróbáltam, jóóó lett!
Hirdetés

Hozzávalók

2
adag curryhez (fajtánként)
+

Korma

2 tk köménymag
1 tk koriandermag
2 gerezd fokhagyma
4 - 5 cm friss gyömbér
1 - 2 db zöld csili
1 csokor friss koriander
1 tk Cayenne-bors
1 tk garam masala
2 ek olaj
1 ek paradicsompüré
1 ek kókuszchips
1 ek őrölt mandula
1 mk só

Rogan josh

2 tk köménymag
1 tk fekete bors
1 tk koriandermag
2 ek olaj
1 db piros kápia paprika
2 gerezd fokhagyma lereszelve
4 - 5 cm-es friss gyömbér lereszelve
1 ek pirospaprika
1 tk füstölt paprika
2 tk garam masala
1 mk kurkuma
1 tk sűrített paradicsom
1 db piros csili
1 csokor friss koriander felaprítva
1 mk só

Vindaloo

4 db szegfűszeg
2 tk édesköménymag
1 tk görögszénamag
2 tk koriandermag
2 gerezd fokhagyma
1 - 2 db szárított csili
4 - 5 cm-es friss gyömbér
1 csokor friss koriander
1 ek olaj
1 tk kurkuma
½ ek paradicsompüré
1 - 2 db piros csili
1 tk feketebors
1 mk só
Bevásárlólistához adom

Korma:

A köménymagot és a koriandermagot egy száraz serpenyőben addig pirítjuk, amíg illatozni nem kezd. A fokhagymát, a gyömbért, a csilit és a friss koriandert apróra vágjuk. Az összes többi hozzávalóval együtt az egészet vagy egy mozsárban vagy egy aprítógépben lezúzzuk, és kész is.

Rogan josh:

A köménymagot, a fekete borsot és a koriandermagot egy száraz serpenyőben addig pirítjuk, amíg illatozni nem kezd. Ezután egy aprítógépbe vagy mozsárba borítjuk. Ugyanabban a serpenyőben az olajon megpirítjuk az apróra vágott kápia paprikát, és ezt is a a pirított fűszerekhez adjuk. Ezután az összes többi hozzávalóval együtt az egészet vagy egy mozsárban vagy egy aprítógépben lezúzzuk, és kész is.

Vindaloo:

A szegfűszeget, az édesköménymagot, a görögszénamagot és a koriandermagot egy száraz serpenyőben addig pirítjuk, amíg illatozni nem kezd. A fokhagymát, a csilit, a gyömbért és a koriandert felaprítjuk, és egy aprítógépbe vagy mozsárba tesszük. Hozzáadjuk a lepirított fűszereket és az összes többi hozzávalót, lezúzzuk, és kész is.

Ha tetszett a 3-féle currypaszta receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások