Hirdetés

3-féle eperkompót

Hozzávalók

1 - 1
kisebb üveghez
+

Sima

500 g friss eper
0.25 db citrom leve
5 ek barna cukor
200 ml víz

Sült-balzsamecetes

500 g friss eper
3 ek balzsamecet
1 csipet só
1 tk tört fekete bors
1 ek barna cukor

Bazsalikomos-édes-savanyú

500 g friss eper
3 ek méz
1 db citrom leve
100 ml víz
1 csokor friss bazsalikom
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

3-féle eperkompót

Ha rengeteg epretek van, és már tényleg minden sütit megcsináltatok, akkor főzzetek belőle kompótot! Azért jó, mert szinte bármihez használható: húsokhoz, grillsajtokhoz, zöldségekhez, pudingra, zabkására, szóval mindenre is!
Kipróbáltam, jóóó lett!
Hibát találtam
Hirdetés

Hozzávalók

1 - 1
kisebb üveghez
+

Sima

500 g friss eper
0.25 db citrom leve
5 ek barna cukor
200 ml víz

Sült-balzsamecetes

500 g friss eper
3 ek balzsamecet
1 csipet só
1 tk tört fekete bors
1 ek barna cukor

Bazsalikomos-édes-savanyú

500 g friss eper
3 ek méz
1 db citrom leve
100 ml víz
1 csokor friss bazsalikom
Bevásárlólistához adom

Sima

A megmosott epret egészben hagyjuk, a többi hozzávalóval együtt felforraljuk, majd 20-25 percig rotyogtatjuk. Csatos üvegbe öntve tároljuk a hűtőben.

Sült-balzsamecetes

A megmosott epret elfelezzük, a hozzávalókkal együtt összeforgatjuk, és 200 fokra előmelegített sütőben egy tepsiben, 15-20 perc alatt megsütjük. Csatos üvegbe öntve tároljuk a hűtőben.

Bazsalikomos-édes-savanyú

A megmosott epret felszeleteljük, a bazsalikom kivételével a többi hozzávalóval együtt felforraljuk, majd 20 percig rotyogtatjuk, a vége előtt 5 perccel belerakjuk az apróra vágott bazsalikomot. Csatos üvegbe öntve tároljuk a hűtőben.

Ha tetszett a 3-féle eperkompót receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások