Hozzávalók
Sima
- 500 g friss eper
- 0.25 db citrom leve
- 5 ek barna cukor
- 200 ml víz
Sült-balzsamecetes
- 500 g friss eper
- 3 ek balzsamecet
- 1 csipet só
- 1 tk tört fekete bors
- 1 ek barna cukor
Bazsalikomos-édes-savanyú
- 500 g friss eper
- 3 ek méz
- 1 db citrom leve
- 100 ml víz
- 1 csokor friss bazsalikom
Hozzávalók
Sima
- 500 g friss eper
- 0.25 db citrom leve
- 5 ek barna cukor
- 200 ml víz
Sült-balzsamecetes
- 500 g friss eper
- 3 ek balzsamecet
- 1 csipet só
- 1 tk tört fekete bors
- 1 ek barna cukor
Bazsalikomos-édes-savanyú
- 500 g friss eper
- 3 ek méz
- 1 db citrom leve
- 100 ml víz
- 1 csokor friss bazsalikom
Sima
A megmosott epret egészben hagyjuk, a többi hozzávalóval együtt felforraljuk, majd 20-25 percig rotyogtatjuk. Csatos üvegbe öntve tároljuk a hűtőben.
Sült-balzsamecetes
A megmosott epret elfelezzük, a hozzávalókkal együtt összeforgatjuk, és 200 fokra előmelegített sütőben egy tepsiben, 15-20 perc alatt megsütjük. Csatos üvegbe öntve tároljuk a hűtőben.
Bazsalikomos-édes-savanyú
A megmosott epret felszeleteljük, a bazsalikom kivételével a többi hozzávalóval együtt felforraljuk, majd 20 percig rotyogtatjuk, a vége előtt 5 perccel belerakjuk az apróra vágott bazsalikomot. Csatos üvegbe öntve tároljuk a hűtőben.
Ha tetszett a 3-féle eperkompót receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!