Hirdetés
Instant

Hozzávalók

1 - 1
adaghoz
+

A pecsenyeléhez (csirkejus)

100 - 200 ml leforralt csirkealaplé
300 ml marsala vagy portói bor
3 - 4 ág kakukkfű

Az édesköményes mártáshoz (halalapléből)

200 - 300 ml leforralt halalaplé
½ fej hagyma
édeskömény (a hagyma mennyiségével egyenlő)
1 gerezd fokhagyma
2 - 3 ek olívaolaj
1 - 2 tk őrölt édesköménymag
2 - 300 ml fehérbor
1 - 2 tk currypor
½ db citrom héja
150 - 200 g vaj

A barbecue-szószhoz

300 - 400 ml leforralt marhaalaplé
2 - 3 ek olaj
1 fej hagyma (nagyobb)
½ ek fokhagymapor
½ ek vöröshagymapor
1 ek barna cukor
½ tk chilipehely
1 ek füstölt paprika
3 ek folyékony füst
3 - 4 ek áfonyalekvár
1 - 2 ek méz
2 - 300 ml almaborecet
2 - 3 ek ketchup
2 - 3 konzerv darabolt paradicsom
3 ek Worcester szósz
1 nagy csipet füstölt só
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

3 tuti mártás alapléből! (halas, csirkejus, BBQ)

Ha már ellestétek a korábbi videómból, hogyan kell tökéletes alapleveket készíteni, akkor itt az ideje, hogy ezekből háromféle tuti mártás is készüljön! Persze az ízeket most is variáljátok bátran a kedvetek szerint!
Kipróbáltam, jóóó lett!
Hibát találtam
Hirdetés

Hozzávalók

1 - 1
adaghoz
+

A pecsenyeléhez (csirkejus)

100 - 200 ml leforralt csirkealaplé
300 ml marsala vagy portói bor
3 - 4 ág kakukkfű

Az édesköményes mártáshoz (halalapléből)

200 - 300 ml leforralt halalaplé
½ fej hagyma
édeskömény (a hagyma mennyiségével egyenlő)
1 gerezd fokhagyma
2 - 3 ek olívaolaj
1 - 2 tk őrölt édesköménymag
2 - 300 ml fehérbor
1 - 2 tk currypor
½ db citrom héja
150 - 200 g vaj

A barbecue-szószhoz

300 - 400 ml leforralt marhaalaplé
2 - 3 ek olaj
1 fej hagyma (nagyobb)
½ ek fokhagymapor
½ ek vöröshagymapor
1 ek barna cukor
½ tk chilipehely
1 ek füstölt paprika
3 ek folyékony füst
3 - 4 ek áfonyalekvár
1 - 2 ek méz
2 - 300 ml almaborecet
2 - 3 ek ketchup
2 - 3 konzerv darabolt paradicsom
3 ek Worcester szósz
1 nagy csipet füstölt só
Bevásárlólistához adom

Először is, ha szeretnétek igazán király alapleveket készíteni, akkor EBBŐL a videóból minden titkot elleshettek Ákostól. Ha pedig megvan a perfekt alaplevetek, jöhetnek a mártások!

A mártásokhoz az alapleveket addig forraljuk, amíg a marhából 300-400 ml, a csirkéből 100-200 ml (vagy amíg úgymond ragacsosra nem sűrűsödött), a halból 200-300 ml nem lesz (vagy amíg úgymond ragacsosra nem sűrűsödött).

A csirkejus-höz a marsala bort addig forraljuk, amíg kb. 20 ml nem lesz, és hozzáöntjük a leforralt alaplevet (jus-t), beledobunk egy pár ág kakukkfüvet, és kész is.

Csirkejus

A halas mártáshoz a hagymát, az édesköményt és a fokhagymát apró kockára vágjuk, és alacsony lángon megfonnyasztjuk az olívaolajon, hozzátesszük az édesköménymagot, felöntjük a borral, és a negyedére redukáljuk. Hozzáöntjük a leforralt halalaplevet, beleszórjuk a curryt, belereszeljük a citromhéjat, és folyamatos keverés mellett alacsony hőfokon hozzáadagoljuk a hideg vajat. Ezzel kész a halas mártásunk is. 

Édesköményes mártás halalapléből

A barbecue-szószhoz az szeletelt hagymát barnára pirítjuk, majd rátesszük a fokhagymaport, a hagymaport, a barna cukrot és a chilit, pirítjuk még egy-két percig, majd félrehúzzuk, rátesszük a füstölt paprikát és a folyékony füstöt. Jöhet bele a leforralt marhaalaplé, az áfonyalekvár, a méz, az almaborecet, a ketchup és a darabolt paradicsom. Az egészet felforraljuk, és botmixerrel leturmixoljuk. A végén hozzáadjuk a Worcester szószt és a füstölt sót is, és olyan sűrűségűre forraljuk, amilyenre szeretnénk.

Barbecue-szósz

Ha tetszett a 3 tuti mártás receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások