Hirdetés
Karácsonyi menü

A klasszikus meggyszósz

Hozzávalók

4
főre
+
500 g fagyasztott meggy
700 ml víz
60 g cukor
2 tk fahéj
½ tk szegfűszeg
½ tk szegfűbors
½ db lime
2 ek keményítő
100 g tejföl
100 ml tejszín
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója az:

Hirdetés

A klasszikus meggyszósz

Az a legjobb a meggyben, hogy mindenhez passzol. Most egy szuper finom és nagyon egyszerű meggyszószreceptet hoztam nektek. Húsokhoz vagy csak tejszínhab mellé, teljesen mindegy, a végeredmény így is úgy is király.
Kipróbáltam, jóóó lett!
Hirdetés

Hozzávalók

4
főre
+
500 g fagyasztott meggy
700 ml víz
60 g cukor
2 tk fahéj
½ tk szegfűszeg
½ tk szegfűbors
½ db lime
2 ek keményítő
100 g tejföl
100 ml tejszín
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója az:


Egy lábasba rakjuk a meggyet, felöntjük a vízzel, és hozzáadjuk a cukrot. Egy teatojásba tesszük a fűszereket, valamint a lime héját, és ezt is a meggyhez adjuk. A lime levét belefacsarjuk. Felforraljuk, majd a forrás után 10 percet alacsonyabb lángon főzzük, időnként megkeverve. 

A keményítőt kevés vízzel csomómentesre dolgozzuk, és hozzáadjuk a tejföl és tejszín elegyéhez (lehetőleg ne hűtőhideg alapanyagokkal dolgozzunk). A meggyléből merünk bele egy keveset, elkeverjük, és beleöntjük a meggyszószba. Alaposan elkeverjük és besűrítjük.

Ha tetszett a klasszikus meggyszósz receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások