Hozzávalók
- 8 db tojás
- 170 g cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 20 ml olaj
- 200 g liszt
- 1 csipet só
Hozzávalók
- 8 db tojás
- 170 g cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 20 ml olaj
- 200 g liszt
- 1 csipet só
A tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjét keményebb habbá verjük (de ne legyen törős), úgy, hogy amikor elkezd stabilabbá válni, belerakjuk a cukrot, vaníliás cukrot és azzal együtt keverjük tovább. Beleforgatjuk a felvert fehérjébe a sárgájákat, az olajat, majd óvatosan a sóval elkevert lisztet. Ekkor már óvatosabban dolgozzunk, hogy ne törjük össze nagyon a tojáshabot.
Mikor homogénre kevertük a tésztát, egy sütőpapírral bélelt, kapcsos tortaformába simítjuk, párszor odaütögetjük a pulthoz, hogy elterüljön a tészta és ne maradjanak nagy “légbuborékok” benne.
170 fokra előmelegített légkeveréses sütőbe toljuk (sima sütőben 180 fok) és kb. 45-50 perc alatt megsütjük. Mindenképp ellenőrizzük tűpróbával, hogy megsült-e, és ha a közepébe szúrt tűre/pálcikára nem ragad rá nyers tészta, kivesszük a sütőből, és egy rácsra téve kihűtjük. Ha tuti nem szeretnénk, hogy összeessen, fordítsuk fejjel lefelé a formával együtt a rácsra. Mikor langyosra hűlt, lekapcsoljuk a formát a széléről és lehúzzuk a sütőpapírt is, hogy tudjon levegőzni a piskóta alja is.
Ha tetszett az alap piskótatészta receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!