Hirdetés
Karácsonyi menü

A tökéletes pizzatészta-alaprecept

Hozzávalók

3
db kb. 24 cm átmérőjű pizzához
+
500 g pizzaliszt (00-ás)
350 ml meleg víz
12 g élesztő
1 ek olívaolaj
5 g só
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

A tökéletes pizzatészta-alaprecept

Mindenkinek kell otthonra egy igazi, kézzel nyújtható pizza alaprecept! Ebből akár focacciát és kenyeret is simán csinálhattok!
Kipróbáltam, jóóó lett!
44
Hirdetés

Hozzávalók

3
db kb. 24 cm átmérőjű pizzához
+
500 g pizzaliszt (00-ás)
350 ml meleg víz
12 g élesztő
1 ek olívaolaj
5 g só
Bevásárlólistához adom

Egy keverőtálban a vízben feloldjuk az élesztőt és fokozatosan belekeverjük a sóval elkevert lisztet. Ha egy kicsit összeállt a tészta, alaposan kidagasztjuk: ha dagasztókaros robotgéppel kb. 5-6 perc alatt, ha pedig kézzel csináljuk, akkor addig, amíg szép egyenletes nem lesz a tészta. (Elég ragadós lesz, de ez nem baj, mert a nyújtásnál sok lisztet fog felvenni.)

Ezután a tetejét megszórjuk liszttel és lefedjük. Meleg helyen kelesztjük 1 órán át. Ha megkelt, lisztezett deszkára borítjuk, átgyúrjuk és 3 egyenlő részre osztjuk.

Gombócot formázunk belőle, és a lisztezett deszkán hagyjuk, egymástól picit távolabb, hogy legyen helye megkelni. Vizes konyharuhával lefedve fél órán át kelesztjük még.

Ha kicsit megkelt, lisztezett deszkán kilapogatjuk, kerek alakúra és a kezünkbe vesszük óvatosan. Ha jól dolgoztunk, szét tudjuk húzni, olyan vékonyra amilyenre szeretnénk. Ha nem megy ez a verzió, akkor egy sodrófával is kinyújthatjuk. Ezután pakoljátok tele mindennel is, vagy nézzétek meg ezeket az ötleteinket itt! 

Ha tetszett a pizzatészta receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások