Hirdetés

A tökéletes házi majonéz receptje + 3 majonéz-alapú mártás

Hozzávalók

Majonéz

5 db tojássárgája
2 tk mustár
½ tk só
0.25 tk őrölt fehérbors
1 l semleges ízű étolaj
1 tk citromlé
1 tk jéghideg víz

Fokhagymás csilis majonéz

4 - 5 gerezd fokhagyma
1 tk csilipehely

Tartár mártás

3 ek tejföl
3 ek majonéz
2 tk porcukor
½ db citrom leve
1 tk mustár
1 tk csemege uborkalé

Remoulade mártás

6 közepes csemeguborka
1 kis csokor petrezselyem
0.25 fej vöröshagyma (vagy 1/2 salotta)
4 ek majonéz
1 - 2 ek tejföl
1 ek kapribogyó
½ db citrom leve
bors
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:

Hirdetés

A tökéletes házi majonéz receptje + 3 majonéz-alapú mártás

Figyelem, konyhai alapismeretek következnek! Csak, hogy soha többé ne okozzon gondot, hogy hogyan készül a tökéletes házi majonéz és ebből a legtutibb változatok: a csilis fokhagymás, a tartár mártás és a remoulade. Azt most rátok bízzuk, hogy melyiket mihez fogyasztjátok, pedig higyjétek el, vannak ötleteink!
Kipróbáltam, jóóó lett!
6
Hirdetés

Hozzávalók

Majonéz

5 db tojássárgája
2 tk mustár
½ tk só
0.25 tk őrölt fehérbors
1 l semleges ízű étolaj
1 tk citromlé
1 tk jéghideg víz

Fokhagymás csilis majonéz

4 - 5 gerezd fokhagyma
1 tk csilipehely

Tartár mártás

3 ek tejföl
3 ek majonéz
2 tk porcukor
½ db citrom leve
1 tk mustár
1 tk csemege uborkalé

Remoulade mártás

6 közepes csemeguborka
1 kis csokor petrezselyem
0.25 fej vöröshagyma (vagy 1/2 salotta)
4 ek majonéz
1 - 2 ek tejföl
1 ek kapribogyó
½ db citrom leve
bors
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:


Hirdetés

Majonéz:

A tojássárgáját, mustárt, sót és borsot kézi habverővel kikeverjük. Vékony sugárban, eleinte csak cseppenként adagolva, folyamatos keverés mellett hozzáadjuk az olajat, ügyelve arra, hogy a végén is nagyon vékony sugárban kerüljön bele és jól dolgozzuk ki. Közben többször megállva hozzáadunk pár csepp citromlevet is, majd tovább keverjük. A vége felé hozzáadunk egy kis hideg vizet is, hogy krémesebb legyen. Amikor az összes olajat felvette a majonéz és összeállt, beállítjuk az ízeket: sózzuk, borsozzuk ízlés szerint és adjunk hozzá még egy kis citromlevet, vagy mustárt.

img_2393.jpg

Fokhagymás csilis majonéz

A fokhagymát mozsárban, durva szemű sóval pépesre zúzzuk. Kikeverjük 4-5 evőkanál majonézzel és teszünk bele csilit, ízlés szerint. Habverővel alaposan kikeverjük.

img_2394.jpg

Tartár mártás

A hozzávalókat habverővel simára keverjük, végül megszórjuk finomra vágott metélőhagymával vagy petrezselyemmel.

img_2379.jpg

Remoulade mártás:

img_2377.jpg

A csemegeuborkát, petrezselmet és a hagymát késes robotgépben durvára aprítjuk. Keverőtálba tesszük és összedolgozzuk a tejföllel és a majonézzel, vágül hozzáadjuk a kapribogyót és a citrom levét. Sóval,borssal ízesítjük.

img_2403.jpg

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?