Hozzávalók
Majonéz
- 5 db tojássárgája
- 2 tk mustár
- ½ tk só
- 0.25 tk őrölt fehérbors
- 1 l semleges ízű étolaj
- 1 tk citromlé
- 1 tk jéghideg víz
Fokhagymás csilis majonéz
- 4 - 5 gerezd fokhagyma
- 1 tk csilipehely
Tartár mártás
- 3 ek tejföl
- 3 ek majonéz
- 2 tk porcukor
- ½ db citrom leve
- 1 tk mustár
- 1 tk csemege uborkalé
Remoulade mártás
- 6 közepes csemeguborka
- 1 kis csokor petrezselyem
- 0.25 fej vöröshagyma (vagy 1/2 salotta)
- 4 ek majonéz
- 1 - 2 ek tejföl
- 1 ek kapribogyó
- ½ db citrom leve
- só
- bors
Hozzávalók
Majonéz
- 5 db tojássárgája
- 2 tk mustár
- ½ tk só
- 0.25 tk őrölt fehérbors
- 1 l semleges ízű étolaj
- 1 tk citromlé
- 1 tk jéghideg víz
Fokhagymás csilis majonéz
- 4 - 5 gerezd fokhagyma
- 1 tk csilipehely
Tartár mártás
- 3 ek tejföl
- 3 ek majonéz
- 2 tk porcukor
- ½ db citrom leve
- 1 tk mustár
- 1 tk csemege uborkalé
Remoulade mártás
- 6 közepes csemeguborka
- 1 kis csokor petrezselyem
- 0.25 fej vöröshagyma (vagy 1/2 salotta)
- 4 ek majonéz
- 1 - 2 ek tejföl
- 1 ek kapribogyó
- ½ db citrom leve
- só
- bors
Majonéz:
A tojássárgáját, mustárt, sót és borsot kézi habverővel kikeverjük. Vékony sugárban, eleinte csak cseppenként adagolva, folyamatos keverés mellett hozzáadjuk az olajat, ügyelve arra, hogy a végén is nagyon vékony sugárban kerüljön bele és jól dolgozzuk ki. Közben többször megállva hozzáadunk pár csepp citromlevet is, majd tovább keverjük. A vége felé hozzáadunk egy kis hideg vizet is, hogy krémesebb legyen. Amikor az összes olajat felvette a majonéz és összeállt, beállítjuk az ízeket: sózzuk, borsozzuk ízlés szerint és adjunk hozzá még egy kis citromlevet, vagy mustárt.
Fokhagymás csilis majonéz
A fokhagymát mozsárban, durva szemű sóval pépesre zúzzuk. Kikeverjük 4-5 evőkanál majonézzel és teszünk bele csilit, ízlés szerint. Habverővel alaposan kikeverjük.
Tartár mártás
A hozzávalókat habverővel simára keverjük, végül megszórjuk finomra vágott metélőhagymával vagy petrezselyemmel.
Remoulade mártás:
A csemegeuborkát, petrezselmet és a hagymát késes robotgépben durvára aprítjuk. Keverőtálba tesszük és összedolgozzuk a tejföllel és a majonézzel, vágül hozzáadjuk a kapribogyót és a citrom levét. Sóval,borssal ízesítjük.