Hirdetés
Bespájzolva

Házi aranyszirup

Hozzávalók

300
ml
+
500 ml víz
400 g cukor
½ db citrom

A karamellhez

100 g cukor
2 ek víz
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Házi aranyszirup

A golden syrup (aranyló/aranyszirup magyaros fordításban) külföldön elég népszerű, és számos sütinek az egyik alapkelléke. A cukorszirup itt sokkal sűrűbb, mézszerű, az aranyló színét pedig a karamellizálástól kapja. Itthon kicsit nehezebb beszerezni, de no para, mert házilag is könnyen elkészíthető. ;)
Kipróbáltam, jóóó lett!
1
Hirdetés

Hozzávalók

300
ml
+
500 ml víz
400 g cukor
½ db citrom

A karamellhez

100 g cukor
2 ek víz
Bevásárlólistához adom

Hirdetés

A 100 g cukrot és 2 evőkanál vizet összekeverjük, karamellizáljuk, majd felöntjük a többi vízzel és a maradék cukorral, és beledobjuk a citromot. Kb. 20-25 percig forraljuk a szirupot, majd kivesszük a citromot, a folyadékot pedig befőttesüvegbe öntjük, és megvárjuk, amíg kihűl.

Tipp: 20 perc főzés után vegyünk ki egy mokkáskanálnyi mennyiséget, és csepegtessük egy tálra. Ha 1-2 perc múlva, mikor már kihűlt, szép sűrű, olyan, mint egy jó sűrű méz, akkor tökéletes a szirup, és le is állhat a főzési folyamat.

házi aranyszirup
Házi aranyszirup

Ha tetszett a házi aranyszirup receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások