Hozzávalók
- 500 ml víz
- 400 g cukor
- ½ db citrom
A karamellhez
- 100 g cukor
- 2 ek víz
Hozzávalók
- 500 ml víz
- 400 g cukor
- ½ db citrom
A karamellhez
- 100 g cukor
- 2 ek víz
A 100 g cukrot és 2 evőkanál vizet összekeverjük, karamellizáljuk, majd felöntjük a többi vízzel és a maradék cukorral, és beledobjuk a citromot. Kb. 20-25 percig forraljuk a szirupot, majd kivesszük a citromot, a folyadékot pedig befőttesüvegbe öntjük, és megvárjuk, amíg kihűl.
Tipp: 20 perc főzés után vegyünk ki egy mokkáskanálnyi mennyiséget, és csepegtessük egy tálra. Ha 1-2 perc múlva, mikor már kihűlt, szép sűrű, olyan, mint egy jó sűrű méz, akkor tökéletes a szirup, és le is állhat a főzési folyamat.
Ha tetszett a házi aranyszirup receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!