Hozzávalók
- 500 g csirkemáj
- 150 g hideg vaj
- 50 g olvasztott vaj a májkrém tetejére
- 1 fej közepes vöröshagyma finomra vágva
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 mk fűszerpaprika
- 1 tk só
- 1 reszelésnyi szerecsendió
- bors
- 1 mk szárított majoranna
- 2 db jégkocka
Hozzávalók
- 500 g csirkemáj
- 150 g hideg vaj
- 50 g olvasztott vaj a májkrém tetejére
- 1 fej közepes vöröshagyma finomra vágva
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 mk fűszerpaprika
- 1 tk só
- 1 reszelésnyi szerecsendió
- bors
- 1 mk szárított majoranna
- 2 db jégkocka
A finomra vágott vöröshagymát egy evőkanálnyi vajon (amit a hideg vajból veszünk el) puhára pároljuk, hozzáadjuk a szeletekre vágott fokhagymát és a megtisztított csirkemájat. Az egészet magas hőmérsékleten gyorsan lepirítjuk, ügyelve arra, hogy szaftos maradjon a máj. Sóval, borssal, szerecsendióval, majoránnával és pirospaprikával ízesítjük. Levesszük a tűzről, hűlni hagyjuk kicsit, majd az egészet aprítógépbe (vagy turmixgépbe) dobjuk. Hozzáadjuk a többi hideg vajat, és pár percen keresztül mixelve teljesen simára és krémesre dolgozzuk. Végül beledobunk két jégkockát, ezzel tovább turmixoljuk, hogy extrán habos legyen a végeredmény. Egy kisebb tálkába simítjuk a májkrémet, végül leöntjük olvasztott vajjal, hogy kb. 3 mm vastagon befedje azt. Az egészet 2 órán keresztül dermesztjük hűtőszekrényben. Kicsit finomabb lett, mint a májkrémkonzerv, nem igaz?