Hirdetés

Az igazán frankó házi májkrém receptje

Hozzávalók

500 g csirkemáj
150 g hideg vaj
50 g olvasztott vaj a májkrém tetejére
1 fej közepes vöröshagyma finomra vágva
4 gerezd fokhagyma
1 mk fűszerpaprika
1 tk só 
1 reszelésnyi szerecsendió
bors
1 mk szárított majoranna
2 db jégkocka
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója az:

Hirdetés

Az igazán frankó házi májkrém receptje

Egy igazán frankó házi májkrém pont ugyanannyira lehet tökéletes reggeli, mint amennyire tökéletes vacsora: csak egy kis friss ropogós kiflire valamint pár szem paradicsomra van szükség és már nem is kell fokozni a dolgot. Igazán jó májkrém kevés helyen kapható, máj viszont mindenhol, szóval mutatjuk is a receptet!
Kipróbáltam, jóóó lett!
87
Hirdetés

Hozzávalók

500 g csirkemáj
150 g hideg vaj
50 g olvasztott vaj a májkrém tetejére
1 fej közepes vöröshagyma finomra vágva
4 gerezd fokhagyma
1 mk fűszerpaprika
1 tk só 
1 reszelésnyi szerecsendió
bors
1 mk szárított majoranna
2 db jégkocka
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója az:


Hirdetés
Fotó: Puskás Nóri

A finomra vágott vöröshagymát egy evőkanálnyi vajon (amit a hideg vajból veszünk el) puhára pároljuk, hozzáadjuk a szeletekre vágott fokhagymát és a megtisztított csirkemájat. Az egészet magas hőmérsékleten gyorsan lepirítjuk, ügyelve arra, hogy szaftos maradjon a máj. Sóval, borssal, szerecsendióval, majoránnával és pirospaprikával ízesítjük. Levesszük a tűzről, hűlni hagyjuk kicsit, majd az egészet aprítógépbe (vagy turmixgépbe) dobjuk. Hozzáadjuk a többi hideg vajat, és pár percen keresztül mixelve teljesen simára és krémesre dolgozzuk. Végül beledobunk két jégkockát, ezzel tovább turmixoljuk, hogy extrán habos legyen a végeredmény. Egy kisebb tálkába simítjuk a májkrémet, végül leöntjük olvasztott vajjal, hogy kb. 3 mm vastagon befedje azt. Az egészet 2 órán keresztül dermesztjük hűtőszekrényben. Kicsit finomabb lett, mint a májkrémkonzerv, nem igaz?

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?