Hirdetés
Instant

Birsalmakompót

Hozzávalók

2
üveghez
+
7 - 8 db birsalma
3 rúd fahéj
5 - 6 szem szegfűszeg
3 ek cukor
2 ek méz
1 ek almaecet
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:

Hirdetés

Birsalmakompót

Birsalmából nagyon sok dolgot lehet készíteni, de ha nem szeretnétek a sajttal szórakozni, a kompót egy óra alatt is megfő.
Kipróbáltam, jóóó lett!
1
Hirdetés

Hozzávalók

2
üveghez
+
7 - 8 db birsalma
3 rúd fahéj
5 - 6 szem szegfűszeg
3 ek cukor
2 ek méz
1 ek almaecet
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:


Hirdetés

A birsalmát hámozás után negyedeljük és kivágjuk a magházát. Vigyázzunk, mert a húsa kemény, és a kés könnyen megszaladhat.

Ezután felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje, belerakjuk a fahéjat, a szegfűszeget, a cukrot, a mézet, és az almaecetet, és az egészet fedő alatt felforraljuk, majd egy bő órán keresztül főzzük, amíg meg nem puhult. A birsalmát üvegekbe szedjük, majd a levet átszűrve ráöntjük, rácsavarjuk a tetőt, és lehűtjük. Sütikbe ajánlanánk leginkább, de jól passzol vadhúsokhoz, szárnyasokhoz is.

Birsalmakompót

Ha tetszett a birsalmakompót receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások