Hozzávalók
- 500 g fejes káposzta
- 2 ek kristálycukor
- 20 ml víz
- 3 db babérlevél
- 1 mk egész kömény
- só
- 100 ml fehérbor
Dinsztelt káposzta
Hozzávalók
- 500 g fejes káposzta
- 2 ek kristálycukor
- 20 ml víz
- 3 db babérlevél
- 1 mk egész kömény
- só
- 100 ml fehérbor
A káposztát egy éles késsel vékony szeletekre vágjuk. A cukrot egy serpenyőbe tesszük 20 ml vízzel együtt, és közepes hőfokon megkaramellizáljuk. Így, hogy vízzel készítjük a karamellt, kisebb az esély rá, hogy leég a cukor. Hozzáadjuk a káposztát, a babérlevelet, a köményt, sózzuk, és erős hőfokon 1 percig pirítjuk.
Ezután felöntjük a fehérborral, majd amikor elpárolgott, felöntjük 100-150 ml vízzel. Amikor elpárolgott a víz is, pótoljuk, és ezt annyiszor ismételjük, amíg a káposzta meg nem puhul.
Hogy hányszor kell felönteni, nem lehet pontosan megmondani, attól függ, hogy mekkorára vágtuk a káposztát, mennyi vizet enged ki magából, és hogy hogy szeretjük: puhábban vagy még kissé ressen. Nekem kb. 20 percet vett igénybe, míg a káposzta megpuhult. A végeredmény egy jó sült hús kiváló kísérője lehet.
- Elkészítési idő: 30 perc
Ha tetszett a dinsztelt káposzta receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!