Hirdetés

Garlic bread - brutálfokhagymás pirítós

Hozzávalók

4
főre
+
2 fej fokhagyma
100 g puha vaj
só, bors
20 g parmezán
1 csokor friss petrezselyem
3 db félbagett
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Garlic bread - brutálfokhagymás pirítós

Nem tudok mást mondani erre a receptre, csak annyit, hogy imádom! A tökéletes mellékszereplő egy leves mellé vagy tunkolni való krémekhez.
Kipróbáltam, jóóó lett!
3
Hirdetés

Hozzávalók

4
főre
+
2 fej fokhagyma
100 g puha vaj
só, bors
20 g parmezán
1 csokor friss petrezselyem
3 db félbagett
Bevásárlólistához adom

Hirdetés

A garlic bread elkészítését még jó hogy így kezdjük: a fokhagymák tetejét levágjuk, és külön-külön alufóliába csomagoljuk őket. 200 fokra előmelegített sütőbe dobjuk, és (hagymától függően) 45-60 percig sütjük. Az a lényeg, hogy nagyon krémes, megkaramellizálódott fokhagymafejet kell kapnunk. Ha megsültek, kivesszük, óvatosan kicsomagoljuk, és hagyjuk kicsit hűlni, majd kinyomjuk belőlük a puhára sült gerezdeket.

Ezután összekeverjük a vajjal, sóval, borssal, a reszelt parmezánnal és az apróra vágott petrezselyemmel. A bagetteket hosszában elfelezzük, majd keresztben is (12 darabot kell kapnunk), rákenjük a fokhagymás vajat, és 200 fokos sütőben 12-15 perc alatt megsütjük őket.

garlic bread
Garlic bread
  • Előkészítés: 5 perc
  • Sütés: 60 perc + 5 perc hűtés
  • Összesen: 70 perc

Ha tetszett ez a garlic bread recept, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?