Hozzávalók
- 1 kg krumpli (sárga héjú, szétfővő, B típusú)
- 4 fej hagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 80 g libazsír
- 2 csipet őrölt kömény
- só, bors
- 100 g vaj
Hozzávalók
- 1 kg krumpli (sárga héjú, szétfővő, B típusú)
- 4 fej hagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 80 g libazsír
- 2 csipet őrölt kömény
- só, bors
- 100 g vaj
A hagymás tört krumpli tényleg tökéletes köret rántott és sült húsok mellé. Egyszerűen elkészíthető cucc, cserébe viszont nagyon finom.
A krumplit héjában megfőzzük kellemesen sós vízben. Ez kilónként kb. 2 teáskanálnyit jelent. Meghámozzuk, majd negyedeljük, felcikkezzük és egy tepsibe tesszük őket.
A hagymák felét és a fokhagymákat nagyon apróra vágjuk, és a libazsír felén egy serpenyőben 2 csipet köménnyel, 1 csipet sóval és egy kis frissen őrölt borssal megdinszteljük, majd a krumplihoz keverjük. A hagymák másik felét nagyobb kockákra vágjuk, és a maradék libazsíron erősebben megpirítjuk. Azért adunk hozzá kétféle hagymát, mert az apróra vágott az ízéhez tesz sokat, a nagyobbra vágott pedig a hagyma ropogósságát adja. Ezután az egészre rákockázzuk a vajat, és 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük, amíg kicsit meg nem pirul a teteje. Ezután kivesszük, és egy burgonyatörővel vagy akár villával enyhén összetörjük a krumplikat, és jól összeforgatjuk.
Ha tetszett a hagymás tört krumpli receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!