Hirdetés
Instant

Tökéletes hagymás tört krumpli

Hozzávalók

4
adaghoz
+
1 kg krumpli (sárga héjú, szétfővő, B típusú)
4 fej hagyma
4 gerezd fokhagyma
80 g libazsír
2 csipet őrölt kömény
só, bors
100 g vaj
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:

Hirdetés

Tökéletes hagymás tört krumpli

Magyar ember hagymát eszik hagymával, krumplit meg krumplival, de mikor ezt a két kedvencet nyakon öntjük egy kis zsírral, létrejön a tökéletesség.
Kipróbáltam, jóóó lett!
3
Hirdetés

Hozzávalók

4
adaghoz
+
1 kg krumpli (sárga héjú, szétfővő, B típusú)
4 fej hagyma
4 gerezd fokhagyma
80 g libazsír
2 csipet őrölt kömény
só, bors
100 g vaj
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:


Hirdetés

A hagymás tört krumpli tényleg tökéletes köret rántott és sült húsok mellé. Egyszerűen elkészíthető cucc, cserébe viszont nagyon finom.

A krumplit héjában megfőzzük kellemesen sós vízben. Ez kilónként kb. 2 teáskanálnyit jelent. Meghámozzuk, majd negyedeljük, felcikkezzük és egy tepsibe tesszük őket.

A hagymák felét és a fokhagymákat nagyon apróra vágjuk, és a libazsír felén egy serpenyőben 2 csipet köménnyel, 1 csipet sóval és egy kis frissen őrölt borssal megdinszteljük, majd a krumplihoz keverjük. A hagymák másik felét nagyobb kockákra vágjuk, és a maradék libazsíron erősebben megpirítjuk. Azért adunk hozzá kétféle hagymát, mert az apróra vágott az ízéhez tesz sokat, a nagyobbra vágott pedig a hagyma ropogósságát adja. Ezután az egészre rákockázzuk a vajat, és 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük, amíg kicsit meg nem pirul a teteje. Ezután kivesszük, és egy burgonyatörővel vagy akár villával enyhén összetörjük a krumplikat, és jól összeforgatjuk.

hagymás tört krumpli
Hagymás tört krumpli

Ha tetszett a hagymás tört krumpli receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások