Hirdetés
Karácsonyi menü

Házi gesztenyepüré

Hozzávalók

4
adaghoz
+
700 - 800 g gesztenye (kb. 500 g legyen pucolva)
250 ml tej
300 ml víz
½ rúd vanília
120 g cukor
100 g vaj
1 ek rum

A tálaláshoz

tejszínhab
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója az:

Hirdetés

Házi gesztenyepüré

Mindenki másképp csinálja, főleg a gesztenyesütést. Van, aki sütőbe rakja, van, aki főzi, van, aki előtte áztatja, keresztet vág bele, vagy csak egy csíkot... Én a serpenyős verziót szeretem a legjobban, de bárhogyan is készítitek el, a házi gesztenyepüré nagyon király! :)
Kipróbáltam, jóóó lett!
Hirdetés

Hozzávalók

4
adaghoz
+
700 - 800 g gesztenye (kb. 500 g legyen pucolva)
250 ml tej
300 ml víz
½ rúd vanília
120 g cukor
100 g vaj
1 ek rum

A tálaláshoz

tejszínhab
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója az:


A gesztenyéket széltében bevagdossuk (jó széles vágásokkal, hogy minél könnyebb legyen megpucolni), lehetőleg úgy, hogy csak a héjat érjük. Egy serpenyőbe dobjuk őket (érdemes olyat használni, amit nem féltünk, vagy tegyünk bele alufóliát), és alacsony hőfokon sütjük kb. 20 percig, de ez méretfüggő. Időnként megforgatjuk őket, és amikor elkezdenek „sikítani” akkor még pár perc, és kész. Ezután megpucoljuk őket.

Egy lábasban felmelegítjük a tejet 250 ml vízzel, beledobjuk a gesztenyéket, hozzáadjuk a kikapart vaníliamagokat és a sót, majd 25 percet főzzük. Eközben a cukorból és 50 ml vízből szirupot főzünk. 

A megfőtt gesztenyéket aprítóba tesszük a vajjal, a sziruppal és a rummal, majd pürésítjük. A krémesebb állagért botmixert is használhatunk. Ha lágyítani szeretnénk az ízén, nyugodtan adhatunk hozzá egy kevés tejszínt. A masszát ezután átnyomjuk egy krumplinyomón, és frissen felvert tejszínhabbal tálaljuk.

Házi gesztenyepüré

Ha tetszett a házi gesztenyepüré receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások