Hozzávalók
- 3 - 4 db kezeletlen héjú narancs
- 600 g cukor
- 500 ml víz
Hozzávalók
- 3 - 4 db kezeletlen héjú narancs
- 600 g cukor
- 500 ml víz
A narancsok héján 6 metszést ejtünk hosszában, egészen a húsig vágva őket. Leszedjük a bemetszett héjakat és 0,5 cm vékony csíkokra vágjuk. Egy lábasba mérjük a cukrot, felöntjük a vízzel, beleszórjuk a narancshéjakat és időnként átkeverve kb. 40 percig főzzük. Ezután leszűrjük, alaposan lecsepegtetjük és még melegen kristálycukorba forgatjuk.
Ha tetszett a kandírozott narancshéj receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!