Hirdetés
Irány a Balaton

Nézzetek szét a legmenőbb nyári receptjeink között, csekkoljátok a kedvenc balatoni gasztrohelyeinket, és készüljetek a nyaralásra a tippjeink segítségével!

Irány a Balaton

A legjobb házi narancslekvár

Hozzávalók

300
ml-hez
+
500 g narancsfilé (kb. 1,5 kg narancsból)
300 g cukor
1 cm-es friss gyömbér
1 db narancs reszelt héja
1 db narancs kifacsart leve
½ db citrom leve
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

A legjobb házi narancslekvár

A narancslekvár-készítés nem tartozik a világ legmegúszósabb konyhai manőverei közé, de azért megéri próbálkozni. Zárkózzatok be a konyhába és álljatok neki, a narancsok feldolgozása közben lesz időtök átgondolni, hogy mik történtek veletek idén és mikre számítotok jövőre. :D A végeredmény pedig isssteni lesz!
Kipróbáltam, jóóó lett!
Hirdetés

Hozzávalók

300
ml-hez
+
500 g narancsfilé (kb. 1,5 kg narancsból)
300 g cukor
1 cm-es friss gyömbér
1 db narancs reszelt héja
1 db narancs kifacsart leve
½ db citrom leve
Bevásárlólistához adom

Fotó: Szilágyi Nóri

Egy narancs héját zöldséghámozóval levágjuk úgy, hogy ne kerüljön bele a fehér (keserű) része. A narancshéjat vékony csíkokra vágjuk. A narancsoknak kis talpat vágunk és egy éles késsel levágjuk a héját a fehér részekkel együtt. Lehártyázzuk a narancscikkeket is, hogy az edénybe csak a narancsfilé kerüljön.

Fotó: Szilágyi Nóri

Egy lábasba rakjuk a filézett narancsot, a narancs- és citromlevet, a narancshéjat és belereszeljük a megtisztított gyömbért. Hozzászórjuk a cukrot is és kb. 40-50 perc alatt lekvársűrűségűre főzzük. Még forrón, csírátlanított üvegbe töltjük.

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások