Hozzávalók
- 200 g lila káposzta
- 50 ml káposztafőzőlé
- 100 g kesudió
- 1 gerezd fokhagyma
- pár levél bazsalikom
- 80 g parmezán
- 2 - 4 ek olívaolaj
- só, bors
Hozzávalók
- 200 g lila káposzta
- 50 ml káposztafőzőlé
- 100 g kesudió
- 1 gerezd fokhagyma
- pár levél bazsalikom
- 80 g parmezán
- 2 - 4 ek olívaolaj
- só, bors
A káposztát felöntjük vízzel, és addig főzzük, amíg teljesen puha nem lesz, majd leszűrjük, és egy turmixgépben pürésítjük 50 ml főzővízzel együtt. Félretesszük hűlni. A kihűlt káposztakrémet aprítógépbe tesszük a pörkölt kesudióval, a fokhagymával, bazsalikommal, a reszelt parmezánnal és az olívaolajjal, krémesre zúzzuk, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
Ha tetszett a lilakáposzta-pesztó receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!