Hirdetés
Instant

Lilakáposzta-pesztó

Hozzávalók

1
közepes üveghez
+
200 g lila káposzta
50 ml káposztafőzőlé
100 g kesudió
1 gerezd fokhagyma
pár levél bazsalikom
80 g parmezán
2 - 4 ek olívaolaj
só, bors
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:

Hirdetés

Lilakáposzta-pesztó

Mi lenne, ha társítanánk a magyar káposztás tészta ízvilágát az olasz pesztóéval? Így született meg a lilakáposzta-pesztó, amit nudlira, tésztákra, pirítósra vagy akár szendvicsbe is használhatunk.
Kipróbáltam, jóóó lett!
3
Hibát találtam
Hirdetés

Hozzávalók

1
közepes üveghez
+
200 g lila káposzta
50 ml káposztafőzőlé
100 g kesudió
1 gerezd fokhagyma
pár levél bazsalikom
80 g parmezán
2 - 4 ek olívaolaj
só, bors
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:


Hirdetés

A káposztát felöntjük vízzel, és addig főzzük, amíg teljesen puha nem lesz, majd leszűrjük, és egy turmixgépben pürésítjük 50 ml főzővízzel együtt. Félretesszük hűlni. A kihűlt káposztakrémet aprítógépbe tesszük a pörkölt kesudióval, a fokhagymával, bazsalikommal, a reszelt parmezánnal és az olívaolajjal, krémesre zúzzuk, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.

Ha tetszett a lilakáposzta-pesztó receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások