Hirdetés
Karácsonyi menü

Mandulás burgonyafánk

Hozzávalók

4
személyre
+
1 kg burgonya tisztítva
4 púpozott ek liszt
4 db tojás
50 g vaj
1 púpozott tk só
1 púpozott mk őrölt bors
frissen reszelt szerecsendió
1 csapott mk sütőpor
100 g szeletelt mandula
olaj a sütéshez
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója az:

Hirdetés

Mandulás burgonyafánk

A fánkot mindenki szereti, ez tény. Most mutatunk egy csodálatos burgonyafánkot, amit nem csak az ünnepek alatt érdemes elkészíteni.
Kipróbáltam, jóóó lett!
Hirdetés

Hozzávalók

4
személyre
+
1 kg burgonya tisztítva
4 púpozott ek liszt
4 db tojás
50 g vaj
1 púpozott tk só
1 púpozott mk őrölt bors
frissen reszelt szerecsendió
1 csapott mk sütőpor
100 g szeletelt mandula
olaj a sütéshez
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója az:


Az egyforma kockákra vágott burgonyát sós vízben megfőzzük, leszűrjük és még forrón, krumplinyomón áttörjük. Majd hagyjuk kihűlni, hogy összegyúrhassuk. A tojásokat kikeverjük a lágy vajjal, mehet bele só, bors, szerecsendió és sütőpor, a tört burgonyához adjuk és a liszttel együtt összekeverjük.

A sütéshez 150-160 fokon tartjuk az olajat. Az olajos kanállal úgy szaggatjuk bele a burgonyás tésztát, hogy a felületét mindig megszórjuk a mandulával. Aranybarnára sütjük és papírtörlőn lecsöpögtetjük.

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások