Hozzávalók
- 1 csokor medvehagyma (50 g)
- 1 kis csokor friss bazsalikom
- 30 g parmezán
- 5 ek olívaolaj
- só
- bors
- 50 g pirított napraforgómag
Hozzávalók
- 1 csokor medvehagyma (50 g)
- 1 kis csokor friss bazsalikom
- 30 g parmezán
- 5 ek olívaolaj
- só
- bors
- 50 g pirított napraforgómag
A medvehagymapesztó elkészítéséhez egy aprítógépben elsőként egy krémet készítünk: a parmezánt, sót, borsot, napraforgómagot az olaj felével alaposan lezúzzuk. Hozzáadjuk a felaprított medvahagymát, bazsalikomot (a szárával együtt), a maradék olajat és lezúzzuk. Ha darabosan szeretjük, akkor fél percig, ha krémesebben, akkor 1 percig pürésítjük. Pirítósra, húsokra, pizzára tökéletes.
Ha tetszett a medvehagymapesztó receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!