Hozzávalók
- 750 ml víz
- 1 kg Koronás szirupcukor
- 1 csokor citromfű
- 4 - 5 ág rozmaring
- 1 csokor menta
- ½ db citrom
Hozzávalók
- 750 ml víz
- 1 kg koronás szirupcukor
- 1 csokor citromfű
- 4 - 5 ág rozmaring
- 1 csokor menta
- ½ db citrom
A mentás szirup elkészítéséhez vízben elkeverjük a szirupcukrot, majd addig forraljuk, amíg áttetsző lesz a szirup (3-5 perc). Ekkor beledobjuk a rusztikusra vágott zöldfűszereket és 3-4 szelet citromkarikát, majd hűtőbe rakjuk 48 órára.
Mikor letelt a pihentetési idő, felforraljuk újra a szirupot, leszűrjük, és alaposan átmosott, jól záródó üvegekbe töltjük. Ha kihűlt, akkor limonádéhoz, koktélokhoz vagy épp teába adagoljuk.
- Elkészítési idő: 10 perc
- Pihentetési idő: 48 óra
- Összesen: 10 perc + 2 nap pihentetés
Ha tetszett a recept, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!