Hirdetés
Irány a Balaton

Nézzetek szét a legmenőbb nyári receptjeink között, csekkoljátok a kedvenc balatoni gasztrohelyeinket, és készüljetek a nyaralásra a tippjeink segítségével!

Irány a Balaton

Mézeskalács ízű sárgadinnyelekvár

Hozzávalók

2
kisebb üveghez
+
900 g sárgadinnye felkockázva
5 ek cukor
1 db citrom leve
300 ml víz
3 tk őrölt fahéj
1 mk őrölt szegfűbors
1 mk őrölt szegfűszeg
1 tk őrölt gyömbér
kis darab szerecsen dió frissen reszelve
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Mézeskalács ízű sárgadinnyelekvár

Ezt az igazi nyári gyümölcsöt általában nyersen fogyasztjuk vagy most már egyre többet különböző salátákban. DE! Szezon idején nyugodtan indítsuk be a fantáziánkat, és főzzünk belőle lekvárt, dzsemet, kompótot, mert arra is tökéletes! :D Ez a verzió, ha jól csináljátok, hűtőben akár december elejéig is eláll: mézeskalács ízű, és akkor villoghattok majd a rokonoknak, hogy amúgy dinnyéből van! :D Már csak ezért is megéri kipróbálni, függetlenül attól, hogy a főzés hatására a sárgadinnye íze elvész, de a fűszerek mindenért kárpótolnak :D
Kipróbáltam, jóóó lett!
Hirdetés

Hozzávalók

2
kisebb üveghez
+
900 g sárgadinnye felkockázva
5 ek cukor
1 db citrom leve
300 ml víz
3 tk őrölt fahéj
1 mk őrölt szegfűbors
1 mk őrölt szegfűszeg
1 tk őrölt gyömbér
kis darab szerecsen dió frissen reszelve
Bevásárlólistához adom

Megpucoljuk, felkockázzuk a dinnyét, az összes többi hozzávalót hozzáadjuk, jól elkeverjük és felfőzzük. Ha felforrt, levesszük a lángot, és kb. 1 órán át főzzük. Ha szeretnénk, egy botmixerrel nagyjából lepürésíthetjük, majd üvegekbe töltjük és kész a sárgadinnyelekvár.

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások