Hirdetés
Bespájzolva

Mézeskalács ízű sárgadinnyelekvár

Hozzávalók

2
kisebb üveghez
+
900 g sárgadinnye felkockázva
5 ek cukor
1 db citrom leve
300 ml víz
3 tk őrölt fahéj
1 mk őrölt szegfűbors
1 mk őrölt szegfűszeg
1 tk őrölt gyömbér
kis darab szerecsen dió frissen reszelve
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója az:

Hirdetés

Mézeskalács ízű sárgadinnyelekvár

Ezt az igazi nyári gyümölcsöt általában nyersen fogyasztjuk vagy most már egyre többet különböző salátákban. DE! Szezon idején nyugodtan indítsuk be a fantáziánkat, és főzzünk belőle lekvárt, dzsemet, kompótot, mert arra is tökéletes! :D Ez a verzió, ha jól csináljátok, hűtőben akár december elejéig is eláll: mézeskalács ízű, és akkor villoghattok majd a rokonoknak, hogy amúgy dinnyéből van! :D Már csak ezért is megéri kipróbálni, függetlenül attól, hogy a főzés hatására a sárgadinnye íze elvész, de a fűszerek mindenért kárpótolnak :D
Kipróbáltam, jóóó lett!
Hirdetés

Hozzávalók

2
kisebb üveghez
+
900 g sárgadinnye felkockázva
5 ek cukor
1 db citrom leve
300 ml víz
3 tk őrölt fahéj
1 mk őrölt szegfűbors
1 mk őrölt szegfűszeg
1 tk őrölt gyömbér
kis darab szerecsen dió frissen reszelve
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója az:


Megpucoljuk, felkockázzuk a dinnyét, az összes többi hozzávalót hozzáadjuk, jól elkeverjük és felfőzzük. Ha felforrt, levesszük a lángot, és kb. 1 órán át főzzük. Ha szeretnénk, egy botmixerrel nagyjából lepürésíthetjük, majd üvegekbe töltjük és kész a sárgadinnyelekvár.

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások