Ezt az igazi nyári gyümölcsöt általában nyersen fogyasztjuk vagy most már egyre többet különböző salátákban. DE! Szezon idején nyugodtan indítsuk be a fantáziánkat, és főzzünk belőle lekvárt, dzsemet, kompótot, mert arra is tökéletes! :D Ez a verzió, ha jól csináljátok, hűtőben akár december elejéig is eláll: mézeskalács ízű, és akkor villoghattok majd a rokonoknak, hogy amúgy dinnyéből van! :D Már csak ezért is megéri kipróbálni, függetlenül attól, hogy a főzés hatására a sárgadinnye íze elvész, de a fűszerek mindenért kárpótolnak :D
Megpucoljuk, felkockázzuk a dinnyét, az összes többi hozzávalót hozzáadjuk, jól elkeverjük és felfőzzük. Ha felforrt, levesszük a lángot, és kb. 1 órán át főzzük. Ha szeretnénk, egy botmixerrel nagyjából lepürésíthetjük, majd üvegekbe töltjük és kész a sárgadinnyelekvár.
A receptek mentéséhez, illetve a hozzávalók növeléséhez és csökkentéséhez be kell lépned az oldalra, vagy regisztrálnod kell, ha még nem hoztál létre profilt.
Ha a Bejelentkezés Facebookkal gombra kattintasz, és még nem vagy Street Kitchen felhasználó, rendszerünk regisztrálni fog, Te pedig ezzel elfogadod a Street Kitchen szerződéses feltételeit és adatvédelmi szabályzatát.
Hozzáadom a bevásárlólistámhoz.
Válassz az eddigi listáid közül, vagy hozz létre újat, hogy hozzáadd a/az
receptet egy összesített bevásárló listához.