Hirdetés

Mézeskalács ízű sárgadinnyelekvár

Hozzávalók

Hozzávalók
2
kisebb üveghez
900 g sárgadinnye felkockázva
5 ek cukor
1 citrom leve
300 ml víz
3 tk őrölt fahéj
1 mk őrölt szegfűbors
1 mk őrölt szegfűszeg
1 tk őrölt gyömbér
kis darab szerecsen dió frissen reszelve
Hirdetés

Mézeskalács ízű sárgadinnyelekvár

Ezt az igazi nyári gyümölcsöt általában nyersen fogyasztjuk vagy most már egyre többet különböző salátákban. DE! Szezon idején nyugodtan indítsuk be a fantáziánkat, és főzzünk belőle lekvárt, dzsemet, kompótot, mert arra is tökéletes! :D Ez a verzió, ha jól csináljátok, hűtőben akár december elejéig is eláll: mézeskalács ízű, és akkor villoghattok majd a rokonoknak, hogy amúgy dinnyéből van! :D Már csak ezért is megéri kipróbálni, függetlenül attól, hogy a főzés hatására a sárgadinnye íze elvész, de a fűszerek mindenért kárpótolnak :D
Hirdetés

Hozzávalók

Hozzávalók
2
kisebb üveghez
900 g sárgadinnye felkockázva
5 ek cukor
1 citrom leve
300 ml víz
3 tk őrölt fahéj
1 mk őrölt szegfűbors
1 mk őrölt szegfűszeg
1 tk őrölt gyömbér
kis darab szerecsen dió frissen reszelve

Megpucoljuk, felkockázzuk a dinnyét, az összes többi hozzávalót hozzáadjuk, jól elkeverjük és felfőzzük. Ha felforrt, levesszük a lángot, és kb. 1 órán át főzzük. Ha szeretnénk, egy botmixerrel nagyjából lepürésíthetjük, majd üvegekbe töltjük.

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások