Hozzávalók
- 1 nagy fej lila káposzta
- 4 fej hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 50 ml olaj
- 1 tk őrölt kömény
- 1 ek cukor
- 2 db alma
- 300 ml cider
- 10 ml almaecet
- só, bors
Párolt lila káposzta almával, ciderrel
Hozzávalók
- 1 nagy fej lila káposzta
- 4 fej hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 50 ml olaj
- 1 tk őrölt kömény
- 1 ek cukor
- 2 db alma
- 300 ml cider
- 10 ml almaecet
- só, bors
A lila káposztát negyedeljük, a torzsáját kivágjuk, majd vagy gyaluval vagy késsel felcsíkozzuk.
A félfőre vágott hagymát és a zúzott fokhagymát megdinszteljük az olajon, majd rátesszük a káposztát a köménnyel és a cukorral. Kicsit lepirítjuk, beletesszük a negyedelt, felszeletelt almát, majd felöntjük a ciderrel és lefedjük sütőpapírral. Kb. fél óra alatt készre pároljuk, utána ízesítjük ecettel, sóval, borssal, ha szükséges.
Ha tetszett a párolt lila káposzta almával receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!