A befőzés támogatója a
Hozzávalók
- 500 g áfonya
- 200 g cukor
- 200 ml pezsgő
- ½ db citrom leve
A befőzés támogatója a
A befőzés támogatója a
Hozzávalók
- 500 g áfonya
- 200 g cukor
- 200 ml pezsgő
- ½ db citrom leve
Az áfonyát a cukorral és a pezsgővel feltesszük egy edényben forralni. Mikor kissé összeestek az áfonyaszemek, áttörjük őket villával, és kb. 15 percig főzzük még, hogy elkezdjen besűrűsödni. Belecsepegtetjük a citrom levét, átkeverjük és még forrón, csírátlanított üvegekbe töltjük. Rácsavarjuk a fedőket, 5-10 percre fejjel lefelé állítjuk őket, és kész is.
Ha tetszett a pezsgős áfonyalekvár receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!