Hirdetés
Karácsonyi menü

Pezsgős áfonyalekvár

Hozzávalók

2
db 2 dl-es üveghez
+
500 g áfonya
200 g cukor
200 ml pezsgő
½ db citrom leve
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Pezsgős áfonyalekvár

Szent meggyőződésem, hogy aki nem kedveli a pezsgőt, az is imádni fogja ezt az áfonyalekvárt. Persze nem szeretnék senkit sem rászoktatni az alkoholfogyasztásra, de tényleg baromira feldobja ezt a lekvárt az a kis plusz pezsitartalom!
Kipróbáltam, jóóó lett!
1
Hirdetés

Hozzávalók

2
db 2 dl-es üveghez
+
500 g áfonya
200 g cukor
200 ml pezsgő
½ db citrom leve
Bevásárlólistához adom

Az áfonyát a cukorral és a pezsgővel feltesszük egy edényben forralni. Mikor kissé összeestek az áfonyaszemek, áttörjük őket villával, és kb. 15 percig főzzük még, hogy elkezdjen besűrűsödni. Belecsepegtetjük a citrom levét, átkeverjük és még forrón, csírátlanított üvegekbe töltjük. Rácsavarjuk a fedőket, 5-10 percre fejjel lefelé állítjuk őket, és kész is.

Pezsgős áfonyalekvár tálalása

Ha tetszett a pezsgős áfonyalekvár receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások