Hirdetés
Karácsonyi menü

Rátkai palacsinta

Hozzávalók

6 - 7
darabhoz
+
500 g krumpli
1 db tojás
250 ml tej
250 ml víz
1 ek olaj
1 fej vöröshagyma (nagy)
250 g liszt
olaj a sütéshez
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója az:

Hirdetés

Rátkai palacsinta

A rátkai palacsinta tulajdonképpen egy krumplis palacsinta, amit ehettek reggelire, vacsorára, vagy kisüthetitek kisebb formában köretként, húsokhoz is akár.
Kipróbáltam, jóóó lett!
3
Hirdetés

Hozzávalók

6 - 7
darabhoz
+
500 g krumpli
1 db tojás
250 ml tej
250 ml víz
1 ek olaj
1 fej vöröshagyma (nagy)
250 g liszt
olaj a sütéshez
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója az:


A krumplit megpucoljuk, felkockázzuk és sós vízben puhára főzzük. Leszűrjük és áttörjük.

A tojást összekeverjük a tejjel, a sóval, a vízzel, az olajjal és a lereszelt hagymával, beleöntjük a 250 g lisztet, és csomómentesre keverjük. Hozzáadjuk az áttört krumplit, és ezzel is jól elkeverjük. Nagyon sűrű palacsintatésztát kell kapni, de vízzel nyugodtan állíthatjuk a sűrűségét ízlés szerint.

Rátkai palacsinta

Enyhén kiolajozott serpenyőben, merőkanálnyi adagonként megsütjük mindkét oldalát. 

Ha tetszett a rátkai palacsinta receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások