Hirdetés

Zakuszka, az erdélyi padlizsánkrém

Hozzávalók

6
főre
2 kg padlizsán
1 ½ kg kápia paprika vagy más piros húsú paprika
1 kg hagyma
só, bors
400 ml olaj
8 gerezd fokhagyma
1 l paradicsomlé
Hirdetés

Zakuszka, az erdélyi padlizsánkrém

Isteni padlizsánkrém Erdélyből! Ha ezt eszed, a nyár íze mindig ott lesz a szádban! Krémes és lágy, mégis kirobbanóan erős ízű csoda! Ezt mindenkinek ki kell próbálnia!
Hirdetés

Hozzávalók

6
főre
2 kg padlizsán
1 ½ kg kápia paprika vagy más piros húsú paprika
1 kg hagyma
só, bors
400 ml olaj
8 gerezd fokhagyma
1 l paradicsomlé

Az egész padlizsánokat egy sütőpapírral bélelt tepsiben 180 fokra előmelegített sütőben kb. 1 órán át sütjük, amíg a bőrük el nem kezd ráncosodni. Megvárjuk míg kihűl, majd a héjából kikaparjuk a belsejét. A paprikákat szintén a sütőben addig sütjük, amíg a bőre meg nem feketedik, ekkor kivesszük és letakarjuk 10 percre, majd könnyedén lehúzzuk a bőrét és kiszedjük a csumáját. A kihűlt padlizsán húsát és a paprikát összeturmixoljuk.

A vöröshagymát apróra vágjuk és kb. 2 dl olajban megdinszteljük alacsony lángon, jó alaposan. Kb. 10 perc múlva mehet bele a fokhagyma, a padlizsán és a paprika, beleöntjük a maradék olajat és a paradicsomlevet is. Már csak sózzuk és borsozzuk és addig főzzük alacsony lángon, amíg be nem sűrűsödik a keverék. Ha nem akarjuk tartósítani a zakuszkát kész is vagyunk, megvárjuk amíg kihűl és mehet is egy nagy adag belőle egy pirítósra!

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások