Hirdetés
Irány a Balaton

Nézzetek szét a legmenőbb nyári receptjeink között, csekkoljátok a kedvenc balatoni gasztrohelyeinket, és készüljetek a nyaralásra a tippjeink segítségével!

Irány a Balaton

Tzatziki, ahogy mi szeretjük

Hozzávalók

4
főre
+
3 db kígyóuborka
só, bors
200 g görög joghurt
2 gerezd fokhagyma
2 ág friss menta
1 csokor friss kapor
olívaolaj és friss kapor a díszítéshez
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Tzatziki, ahogy mi szeretjük

Ez a görög uborkasali, ami legalább annyira híres, mint a görög gyros. Egyes helyeken mentával, kaporral, én mindkettővel csinálom, és persze jó sok fokhagymával!
Kipróbáltam, jóóó lett!
Hirdetés

Hozzávalók

4
főre
+
3 db kígyóuborka
só, bors
200 g görög joghurt
2 gerezd fokhagyma
2 ág friss menta
1 csokor friss kapor
olívaolaj és friss kapor a díszítéshez
Bevásárlólistához adom

Az uborkát megmossuk és lereszeljük nagy lyukú reszelőn. 1 teáskanál sóval összekeverjük, és állni hagyjuk, amíg elkészítjük a mártást. Ehhez egy közepes tálba borítjuk a joghurtot, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, 1 teáskanál sót, frissen őrölt borsot és a felaprított zöld fűszereket. 

A besózott uborkát egy konyharuhába csavarva kinyomkodjuk, és a joghurtba tesszük. Friss kaporral és olívaolajjal meglocsolva tálaljuk.

Ha tetszett a tzatziki receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások