Hozzávalók
- 3 db kígyóuborka
- só, bors
- 200 g görög joghurt
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 ág friss menta
- 1 csokor friss kapor
- olívaolaj és friss kapor a díszítéshez
Hozzávalók
- 3 db kígyóuborka
- só, bors
- 200 g görög joghurt
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 ág friss menta
- 1 csokor friss kapor
- olívaolaj és friss kapor a díszítéshez
Az uborkát megmossuk és lereszeljük nagy lyukú reszelőn. 1 teáskanál sóval összekeverjük, és állni hagyjuk, amíg elkészítjük a mártást. Ehhez egy közepes tálba borítjuk a joghurtot, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, 1 teáskanál sót, frissen őrölt borsot és a felaprított zöld fűszereket.
A besózott uborkát egy konyharuhába csavarva kinyomkodjuk, és a joghurtba tesszük. Friss kaporral és olívaolajjal meglocsolva tálaljuk.
Ha tetszett a tzatziki receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!