Hozzávalók
- 1 fej lila hagyma
- só
- 4 szelet kenyér
- 50 g kacsazsír
- 1 tk fűszerpaprika
A teához
- 500 ml víz
- 2 db feketetea-filter
- 2 ek kristálycukor
- ½ db citrom
Hozzávalók
- 1 fej lila hagyma
- só
- 4 szelet kenyér
- 50 g kacsazsír
- 1 tk fűszerpaprika
A teához
- 500 ml víz
- 2 db feketetea-filter
- 2 ek kristálycukor
- ½ db citrom
A zsíros kenyér elkészítéséhez először is a hagymát vékony szeletekre vágjuk, lesózzuk, majd félretesszük.
A teához a vizet forráspontig melegítjük, majd beletesszük a teafiltereket úgy, hogy a papír része kilógjon a lábasból. Ezáltal majd könnyedén eltávolíthatjuk azokat a teából anélkül, hogy abba bármilyen segédeszközzel, esetleg az ujjunkkal bele kelljen nyúlni. 2 perc elteltével meg is történhet az eltávolítás.
Hozzáadjuk a teához a cukrot. A cukor olvadását elősegítjük azzal, hogy egy kanállal 360 fokban köröket írunk le a teában. (Mondjuk kört másként nem is lehet, hiszen az már nem kör…) Ha a cukor eggyé vált a folyadékkal, belefacsarjuk a citrom levét is. Fontos, hogy a citrom magja még véletlenül se kerüljön a teába, mert azáltal sokat veszít az élvezeti értékéből.
A kenyereket megkenjük a szoba-hőmérsékletű zsírral, majd a még impozánsabb és még ízletesebb végeredményért cserében megszórjuk a fűszerpaprikával, és ráhelyezzük a korábban lesózott, majd félrerakott lila hagymát is. A forró, de nem forrásban lévő, mag nélküli teával szervírozzuk.
Elkészítési idő: 10 perc
Ha tetszett ez a recept, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!