Hozzávalók
- 20 g sűrített paradicsom
- só
- 1 mk szárított oregánó
- 0.25 gerezd fokhagyma
- 2 ek víz
- 8 szelet toastkenyér
- 40 g vaj
- 8 szelet gépsonka
- 200 g reszelt trappista
- 1 db paradicsom (90 g/db)
Hozzávalók
- 20 g sűrített paradicsom
- só
- 1 mk szárított oregánó
- 0.25 gerezd fokhagyma
- 2 ek víz
- 8 szelet toastkenyér
- 40 g vaj
- 8 szelet gépsonka
- 200 g reszelt trappista
- 1 db paradicsom (90 g/db)
A serpenyős melegszendvicshez első lépéseként a sűrített paradicsomban elkeverjük a sót, az oregánót, a zúzott fokhagymát és a vizet. Négy kenyér „külsejét” megkenjük a vajjal, és egy közepesen forró serpenyőbe tesszük, vajas oldalukkal lefelé. A kenyerek tetejét megkenjük a sűrített paradicsommal, ráteszünk egy szelet sonkát, majd a sajtot, egy karika paradicsomot, aztán ismét egy szelet sonkát, végül a másik négy toastkenyeret is megkenjük a paradicsommal, a külsejüket pedig vajjal, és ezeket rátesszük a serpenyőben lévő kenyerekre, a vajas oldalukkal felfelé. Kissé lenyomkodva 2-3 percig sütjük a melegszendvicseket, majd megfordítjuk, és a másik oldalukat is megpirítjuk.
- Elkészítési idő: 10 perc
Ha tetszett a serpenyős melegszendvics receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon!
A melegszendvics talán az egyik legtutibb kaja, ha megéhezel és nincs kedved sokat szöszmötölni a konyhában. Reggelire, ebédre és vacsorára is ideális, ráadásul percek alatt elkészül. Igazából mindenkinek a fantáziájára van bízva, mit tesz két szelet kenyér közé. 😀 Na, de azért jöjjön tőlünk is néhány frankó tipp:
Sajtos-darált húsos melegszendvics