Hozzávalók
A tálaláshoz
- 100 g pak choi
- só
- 300 g ramen tészta
- 50 g sótlan pörkölt mogyoró
- 30 g szezámmag
A húshoz
- 200 g savanyú káposzta
- 1 tk só
- 2 ek napraforgóolaj
- 1 ek sertészsír
- 200 g darált sertéshús
- 1 ek mirin
- 2 ek szójaszósz
- 1 ek fűszeres chiliolaj
A fűszeres chiliolajhoz
- 3 ek chiliolaj
- 1 db csillagánizs
- 1 tk szecsuáni bors
- 3 cm gyömbér
- 1 szál újhagyma
A szószhoz
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 ek rizsecet
- 1 ek kristálycukor
- 1 ek szezámolaj
- 1 ek szójaszósz
- 1 ek fűszeres chiliolaj
Hozzávalók
A tálaláshoz
- 100 g pak choi
- só
- 300 g ramen tészta
- 50 g sótlan pörkölt mogyoró
- 30 g szezámmag
A húshoz
- 200 g savanyú káposzta
- 1 tk só
- 2 ek napraforgóolaj
- 1 ek sertészsír
- 200 g darált sertéshús
- 1 ek mirin
- 2 ek szójaszósz
- 1 ek fűszeres chiliolaj
A fűszeres chiliolajhoz
- 3 ek chiliolaj
- 1 db csillagánizs
- 1 tk szecsuáni bors
- 3 cm gyömbér
- 1 szál újhagyma
A szószhoz
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 ek rizsecet
- 1 ek kristálycukor
- 1 ek szezámolaj
- 1 ek szójaszósz
- 1 ek fűszeres chiliolaj
A dandan tésztához először a pak choi-t megmossuk, levágjuk a végét, leveleire szedjük, majd forrásban lévő, sós vízben 2 perc alatt készre főzzük, lecsepegtetjük és félrerakjuk. A káposztát átmossuk, felaprítjuk, majd egy tálban a sóval elkeverve állni hagyjuk felhasználásig.
Fűszeres chiliolaj:
A fűszeres chiliolajat többször is fel fogjuk használni a főzés során. Ehhez egy serpenyőben alacsony lángon felmelegítjük a chiliolajat, hozzáadjuk a csillagánizst, a szecsuáni borsot, a felaprított gyömbért és az újhagyma fehér részét. Az újhagyma zöldjét félretesszük a tálaláshoz. Pár percig pirítjuk, majd leszűrjük az olajat.
Hús:
Egy serpenyőben felhevítjük az olajat és a sertészsírt, majd a darált húst készre pirítjuk, közben hozzáadjuk a főzőbort és a felaprított savanyú káposztát. Belekeverjük a szójaszószt és a korábban elkészített chiliolajat, majd 1 perc forralás után félrehúzzuk.
Szósz:
A szószhoz egy tálban összekeverjük az aprított fokhagymát a többi hozzávalóval.
Összeállítás:
A tésztát forrásban lévő, sós vízben kifőzzük, majd leszűrjük, de a főzővízből félrerakunk egy keveset. Ezután tányérokba szedjük a tésztát, ráöntjük az előre kikevert szószt, rászedjük a darált húst és a pak choi-t, majd egy pici tésztafőző vízzel felöntjük a tányér tartalmát. Végül a tört mogyoróval, az újhagyma zöldjével és szezámmaggal díszítjük.
Elkészítési idő: 30 perc
Ha tetszett a dandan tészta receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!