Ázsiai kaják

Hidegázsiaitésztasaláta

Hideg ázsiai tésztasaláta

Hozzávalók
300 g
capellini tészta
1 db
kígyóuborka
1 szál
sárgarépa
(150 g/szál)
1 csokor
koriander
80 g
babcsíra
2 ek
szezámolaj
4 ek
pirított földimogyoró
A szószhoz
6 gerezd
fokhagyma
1 ek
kristálycukor
0.5 ek
1 ek
osztrigaszósz
2 ek
világos szójaszósz
2 ek
rizsecet
50 ml
citromos szénsavas üdítő
2 ek
chiliolaj
(opcionális)
4 ek
víz

Elkészítés

A hideg ázsiai tésztasaláta recept első lépéseként a tésztát forrásban lévő sós vízben 9 perc alatt al dentére főzzük. Az uborkát és a répát vékony csíkokra vágjuk, a koriandert pedig durván felaprítjuk. Forrásban lévő vízben 2 percig blansírozzuk a répát és a babcsírát, majd hideg vízben áztatjuk tálalásig. 

A tésztát leszűrjük, hideg víz alatt lehűtjük, majd egy nagy tálban összekeverjük a szezámolajjal. A fokhagymát nagyon apróra vágjuk, majd összekeverjük a szószhoz szükséges összes többi alapanyaggal. 

Végezetül a kifőtt és lehűtött tésztát összekeverjük az összes zöldséggel és az előkevert szósszal, megszórjuk a mogyoróval, és készen is vagyunk. 

hideg-azsiai-tesztasalata2
Hideg ázsiai tésztasaláta (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 20 perc

Még több izgalmas ázsiai ízvilágú saláta vár az oldalunkon, íme egy kis ízelítő:

Tépett csirkehúsos saláta hidegen

Kínai csípős-fekete szezámos káposztasaláta

Szójaszószos csirkemell rizstésztasalátával

www.streetkitchen.hu

A ramenek és a pirított tészták mellett Ázsiában gyakran fogyasztjuk a tésztákat hidegen is főételként, egy jó szósszal összekeverve. A fűszeres ízvilág a hideg tésztával párosítva nagyon jó nyári opció, ráadásul gyorsan elkészíthető és több napig eláll a hűtőben!

Hozzávalók

4 főre
300 g
capellini tészta
1 db
kígyóuborka
1 szál
sárgarépa
(150 g/szál)
1 csokor
koriander
80 g
babcsíra
2 ek
szezámolaj
4 ek
pirított földimogyoró
A szószhoz
6 gerezd
fokhagyma
1 ek
kristálycukor
0.5 ek
1 ek
osztrigaszósz
2 ek
világos szójaszósz
2 ek
rizsecet
50 ml
citromos szénsavas üdítő
2 ek
chiliolaj
(opcionális)
4 ek
víz

A hideg ázsiai tésztasaláta recept első lépéseként a tésztát forrásban lévő sós vízben 9 perc alatt al dentére főzzük. Az uborkát és a répát vékony csíkokra vágjuk, a koriandert pedig durván felaprítjuk. Forrásban lévő vízben 2 percig blansírozzuk a répát és a babcsírát, majd hideg vízben áztatjuk tálalásig. 

A tésztát leszűrjük, hideg víz alatt lehűtjük, majd egy nagy tálban összekeverjük a szezámolajjal. A fokhagymát nagyon apróra vágjuk, majd összekeverjük a szószhoz szükséges összes többi alapanyaggal. 

Végezetül a kifőtt és lehűtött tésztát összekeverjük az összes zöldséggel és az előkevert szósszal, megszórjuk a mogyoróval, és készen is vagyunk. 

hideg-azsiai-tesztasalata2
Hideg ázsiai tésztasaláta (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 20 perc

Még több izgalmas ázsiai ízvilágú saláta vár az oldalunkon, íme egy kis ízelítő:

Tépett csirkehúsos saláta hidegen

Kínai csípős-fekete szezámos káposztasaláta

Szójaszószos csirkemell rizstésztasalátával

Ha tetszett a Hideg ázsiai tésztasaláta receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Tésztapárosító infografika - Gyermelyi

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept